Η ανάρτηση της Πόρτο που εξόργισε έναν Ιταλό δημοσιογράφο
i

©FC Porto

Η ανάρτηση της Πόρτο που εξόργισε έναν Ιταλό δημοσιογράφο

Sportal newsroom 14:02 - 14.03.2023

Μία ανάρτηση της Πόρτο προκάλεσε την οργή ενός Ιταλού δημοσιογράφου και άσκησε έντονη κριτική.

Ίντερ και Πόρτο έρχονται σήμερα αντιμέτωπες (14/3, 22:00) για τη ρεβάνς της φάσης των «16» του Champions League. Στο πρώτο μεταξύ τους ματς οι «νερατζούρι» είχαν επικρατήσει της πορτογαλικής ομάδας με 1-0 στο San Siro και πήραν έστω και μικρό προβάδισμα ενόψει της πρόκρισης στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Ο Ρομελού Λουκάκου είχε σκοράρει το μοναδικό τέρμα του αγώνα, ο οποίος μετά από δική του κεφαλιά, πήρε το ριμπάουντ και έστειλε τελικά την μπάλα στα δίχτυα.

Παρόλα αυτά η ρεβάνς φαίνεται ότι ξεκίνησε πριν αρχίσει ο αγώνας. Ο λόγος; Μία ανάρτηση της Πόρτο ενόψει του παιχνιδιού. Συγκεκριμένα οι «δράκοι» ανέβασαν μια φωτογραφία, στην οποία φαίνεται ένας Ιταλός μάγειρας, πάνω σε μία βέσπα, με χαρακτηριστικό μουστάκι και σημαίες της χώρας του στη στολή που φοράει. Εκείνος όμως χάνει την ισορροπία του, καθώς έχει γύρω του πολλούς παίκτες της Πόρτο.

Όλα ανοιχτά σε Πόρτο και Μάντσεστερ
CHAMPIONS LEAGUE

09:06 - 14.03.2023

Όλα ανοιχτά σε Πόρτο και Μάντσεστερ

Επιστροφή στην δράση για το Champions League με δύο ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις. Η Μάντσεστερ Σίτι θα υποδεχτεί τη Λειψία, ενώ η Πόρτο την Ίντερ σε δύο ρεβάνς με φόντο την προημιτελική φάση της διοργάνωσης.

Αυτή η ανάρτηση όμως έφερε την οργή ενός Αμερικανού δημοσιογράφου, ιταλικής καταγωγής, του Ματέο Μπονέτι, ο οποίος έδωσε την απάντησή του για αυτό που ανέβασε η Πόρτο. Το πρόβλημά του λοιπόν ήταν τα στερεότυπα, που φαίνεται ότι υπάρχουν για τους Ιταλούς.

«Γιατί είναι ακόμη κοινωνικά αποδεκτό το να κάνεις πλάκα με ιταλικά στερεότυπα; Κάντε κάτι τέτοιο σε άλλη κουλτούρα ή χώρα και θα σε αποκαλέσουν ρατσιστή & θα προσπαθήσουν να σε ακυρώσουν», ήταν τα λόγια του.