Επιστολή - βόμβα της UEFA στην ΚΕΔ: «Τέλος οι ξένοι διαιτητές, δεν ξανά στέλνουμε στα ελληνικά ντέρμπι»

Φέλιξ Μπριχ

i

© Intime

Επιστολή - βόμβα της UEFA στην ΚΕΔ: «Τέλος οι ξένοι διαιτητές, δεν ξανά στέλνουμε στα ελληνικά ντέρμπι»

Sportal newsroom 15:58 - 13.12.2023 / Ανανεώθηκε: 16:02 - 13.12.2023

Η Επιτροπή Διαιτησίας της UEFA απέστειλε επιστολή σε όλους τους διεθνείς ξένους διαιτητές, με την οποία τους καλεί να μην αποδέχονται προσκλήσεις από την Ελλάδα.

Ντέρμπι με... Έλληνες διαιτητές στο υπόλοιπο της σεζόν προανήγγειλε ο Σταύρος Μάνταλος στη συνάντηση που είχε με τους διαιτητές και βοηθούς της Super League 1 το μεσημέρι της Τετάρτης (13/12).

Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει η «Δίκη», το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας ανέφερε ότι η «UEFA διακόπτει τη συνεργασία της με την Ελλάδα», μετά από όσα συνέβησαν στο ελληνικό ποδόσφαιρο κι έτσι δεν πρόκειται να ξαναστείλει ξένους διαιτητές για να σφυρίξουν παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος. «Ετοιμαστείτε για τα ντέρμπι», ήταν ουσιαστικά το μήνυμα που τους έστειλε!

Οπως είναι λογικό, πρόκειται για μία απόφαση-βόμβα, που ενδέχεται να προκαλέσει αντιδράσεις των ομάδων, οι οποίες είχαν απαιτήσεις από την αρχή της σεζόν να σφυρίζουν ξένοι διαιτητές όλα τα παιχνίδια μεταξύ των ΑΕΚ, Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακού και Άρη.

Όλα αυτά λίγα 24ωρα πριν τη ψηφοφορία των διαιτητών για το αν τελικά αποφασίσουν να επιστρέψουν στη δράση αυτό το Σαββατοκύριακο (16-17/12), εν αναμονή και της συνάντησης με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη.