Αναβολή της συνεδρίασης για τη διαδοχή του Μπένετ

Ο Τάκης Μπαλτάκος.

i

©intime

Αναβολή της συνεδρίασης για τη διαδοχή του Μπένετ

Sportal newsroom 20:14 - 26.09.2023

Η συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου για τη διαδοχή του Στίβ Μπένετ, που είχε οριστεί για την Τετάρτη (27/9), αναβλήθηκε.

Το πρωί του Σαββάτου (24/9) ο πρώην αρχιδιαιτητής, Στιβ Μπένετ υπέβαλε μέσω μια επιστολής την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου της ΚΕΔ. Αυτή η απόφαση του Άγγλου έκανε τους ανθρώπους της ΕΠΟ, να αρχίσουν το «τρέξιμο» ενόψει της εύρεσης του διαδόχου του Μπένετ. 

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, Τάκης Μπαλτάκος είχε αναφέρει πως την Τετάρτη (27/9) θα γινόταν συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου για τον ορισμό νέου προέδρου της ΚΕΔ. Ωστόσο αυτό δε φαίνεται ότι θα συμβεί αφού έγινε γνωστό πως η σχετική συνεδρίαση αναβλήθηκε. 

Ο λόγος για την απόφαση αυτή είναι το γεγονός πως δεν έχει βρεθεί ακόμα ένα πρόσωπο που θα έχει την αποδοχή όλων, προκειμένου να αναλάβει αυτό τον ρόλο. 

«Υπήρχε έλλειψη στήριξης, εντελώς απαράδεκτη η πίεση που δέχθηκα»

Ο Στιβ Μπένετ με μία επιστολή προς την ΕΠΟ εξήγησε τους λόγους που πήρε την απόφαση να παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου της ΚΕΔ. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην πίεση που δέχτηκε, ενώ μίλησε και για σκόπιμη παρέμβαση για την αλλαγή διαιτητών για το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ

«Κύριε πρόεδρε, Δυστυχώς, λόγω ορισμένων πρόσφατων γεγονότων και ιδιαίτερα με τη σκόπιμη παρέμβαση για αλλαγή των ορισμών της 5ης αγωνιστικής, δεν μου αφήνετε άλλη επιλογή παρά να παραιτηθώ από τη θέση μου ως Επικεφαλής Διαιτησίας και προέδρου της ΚΕΔ.

Η πίεση προς εμένα να γνωστοποιήσω τα ονόματα των ξένων διαιτητών στον αγώνα Παναθηναϊκός – ΑΕΚ είναι, κατά τη γνώμη μου, εντελώς απαράδεκτη δεδομένου ότι ήσασταν αυτός που αποφάσισε να αλλάξει τους αρχικούς διορισμένους Έλληνες διαιτητές από αυτόν τον αγώνα, αφού προσεγγίσατε την UEFA για ξένους αξιωματούχους», ανέφερε μεταξύ άλλων.