Τρεις υποψήφιοι για τον ρόλο του Μπένετ!

Αλεξάντερ Τσέφεριν, Τάκης Μπαλτάκος

i

Intime

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ SPORTAL: Τρεις υποψήφιοι για τον ρόλο του Μπένετ!

Μπάμπης Τσιμπίδας 12:55 - 23.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:26 - 23.09.2023

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Sportal, από την UEFA έχουν τεθεί υπόψη της ΕΠΟ τρία πρόσωπα για την αναπλήρωση του Στιβ Μπένετ στην προεδρία της ΚΕΔ.

Η παραίτηση του Στιβ Μπένετ μετά την άγρια κόντρα με τον Τάκη Μπαλτάκο για τους ορισμούς των διαιτητών, αφήνει κενή την προεδρία της ΚΕΔ. Ο Άγγλος παραιτήθηκε και με email προς τους Έλληνες ρέφερι, κατηγόρησε τη διοίκηση της ΕΠΟ για έλλειψη ακεραιότητας και ειλικρίνειας. 

Κατά συνέπεια, οι διοικούντες στο Πάρκο Γουδί αναζητούν τον αντικαταστάτη του Μπένετ και θα το συζητήσουν στη συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, που θα συνεδριάσει την Τετάρτη.

Επειδή το πρωτάθλημα, οι εκκρεμότητες δεν περιμένουν. Πρωτίστως, εκκρεμεί ο άρχοντας του αθηναϊκού ντέρμπι της Δευτέρας, με τα στελέχη της ΚΕΔ να αναλαμβάνουν την ανταλλαγή αλληλογραφίας με την ιταλική αντίστοιχη αρχή, για την άφιξη του Ιταλού Σιμόνε Σότσα στο «Απόστολος Νικολαΐδης».

Επίσης, ο Μπένετ είχε δρομολογήσει τους ορισμούς της 6ης και της 7ης αγωνιστικής, που θα διεξαχθούν την προσεχή Τετάρτη και την Κυριακή. Με βάση τις επιθυμίες της Super League, ξένοι διαιτητές πρέπει να έρθουν στα Ολυμπιακός - Άρης και στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ. 

Προφανώς, ο Μπένετ θα προτιμούσε Έλληνες και είναι αβέβιαο εάν έχει προβεί σε ενέργειες για την εύρεση λύσεων από το εξωτερικό. Οπότε, η ΚΕΔ με την παρούσα στελέχωση, καλείται να αναζητήσει διαιτητές, με τη συνδρομή της UEFA.

Σε ότι αφορά την αντικατάσταση του Μπένετ, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Sportal, ήδη υπάρχουν υποψήφιοι. Το πρόβλημα στη συνεργασία του Μπένετ με την ΕΠΟ δεν προέκυψε τις τελευταίες μέρες: απλώς τώρα διογκώθηκε και δεν επιλυόταν άλλο.

Οπότε, ο Μπαλτάκος, στην πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον Αλεξάντερ Τσέφεριν, αλλά και στις τηλεφωνικές επικοινωνίες του, έχουν συζητήσει για το ζήτημα. Από την πλευρά της UEFA, έχουν τεθεί υπόψη του προέδρου της ΕΠΟ τρία συγκεκριμένα πρόσωπα.

Η διοίκηση της Ομοσπονδίας θα συγκεντρώσει πληροφορίες για τον κάθε υποψήφιο και ο Μπαλτάνος θα τους θέσει υπόψη της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της Τετάρτης. Απ’ ότι φαίνεται, αυτή τη φορά οι ΠΑΕ δεν θα βρεθούν προ τετελεσμένου, όπως είχε συμβεί με τον Μπένετ…