Πότε θα οριστεί νέος αρχιδιαιτητής μετά την παραίτηση Μπένετ

Τάκης Μπαλτάκος

i

© Intime

Πότε θα οριστεί νέος αρχιδιαιτητής μετά την παραίτηση Μπένετ

Κώστας Τόπας 10:32 - 23.09.2023 / Ανανεώθηκε: 10:38 - 23.09.2023

Ο Τάκης Μπαλτάκος μέσω ανακοίνωσης, γνωστοποίησε ότι την Τετάρτη (27/09) θα ορίσει νέο αρχιδιαιτητή, μετά την παραίτηση του Στιβ Μπένετ.

Το πρωί του Σαββάτου (23/09), ο Στιβ Μπένετ υπέβαλλε την παραίτησή του από την ΚΕΔ επικαλούμενος την παρέμβαση του προέδρου της ΕΠΟ στον ορισμό διαιτητή στο Παναθηναϊκός-ΑΕΚ.

«Με πολύ μεγάλη μου λύπη σαν ενημερώνω για την απόφαση μου να παραιτηθώ από τη θέση του αρχιδιαιτητή της επιτροπής των διαιτητών. Δεν μου έμεινε καμία άλλη επιλογή, μετά την παρέμβαση του προέδρου της Ομοσπονδίας, στο παιχνίδι Παναθηναϊκός – ΑΕΚ όπου είχα ορίσει ελληνική ομάδα διαιτητών. Ο Πρόεδρος πήγε στη UEFA, προκειμένου να βρει ομάδα ξένων διαιτητών και στη συνέχεια περίμενε να ανακοινώσω την αλλαγή ως απόφαση της ΚΕΔ», ανέφερε μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο Μπένετ.

Από την πλευρά της η ΕΠΟ, τόνισε πως έκανε δεκτή την παραίτηση του, με τον πρόεδρο της ελληνικές ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Τάκη Μπαλτάκο να αναφέρει μέσω ανακοίνωσης, ότι θα ζητήσει από την Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου την ερχόμενη Τετάρτη (27/09) να ορίσει νέο αρχιδιαιτητή.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μπένετ, παρά την ξεκάθαρη στάση των BIG 4 για ξένους διαιτητές στα μεταξύ τους παιχνίδια, όρισε Έλληνα στο ντέρμπι της Δευτέρας μεταξύ Παναθηναϊκού και ΑΕΚ στη Λεωφόρο και σύμφωνα με πληροφορίες του Sportal αυτός ήταν ο Τάσος Σιδηρόπουλος. Ωστόσο, το ντέρμπι θα διεξαχθεί τελικά με ξένο διαιτητή, αφού η UEFA ενημέρωσε την ΕΠΟ πως είναι διαθέσιμος ο Σιμόνε Σότσα από την Ιταλία.