«Equipe» για Εμπαπέ: «God Save Our King»
i

Κιλιάν Εμπαπέ/©Intime

«Equipe» για Εμπαπέ: «God Save Our King»

Κώστας Τόπας 08:58 - 05.12.2022 / Ανανεώθηκε: 12:25 - 05.12.2022

Μετά την σπουδαία πρόκριση στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ο Κιλιάν Εμπαπέ πρωταγωνιστεί στο σημερινό (05/12) πρωτοσέλιδο της «Equipe».

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια επικράτησε 3-1 της Πολωνίας, έκλεισε θέση στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου κι απέδειξε πως βρίσκεται σε δαιμονιώδη κατάσταση. Πρωταγωνιστής για τους «τρικολόρ» κόντρα στου Πολωνούς, δεν θα μπορούσε να μην ήταν ο Κιλιάν Εμπαπέ.

Ο 23χρονος αστέρας της Παρί Σεν Ζερμέν βρήκε δύο φορές δίχτυα κι έτσι έφτασε τα πέντε γκολ στα γήπεδα του Κατάρ σε τέσσερα ματς και τα 9 συνολικά σε 11 παιχνίδια του σε τελικές φάσεις Παγκοσμίου Κυπέλλου. Το αξιοσημείωτο της υπόθεσης είναι ότι ο Εμπαπέ είναι πλέον ο νεαρότερος παίκτης μετά τον 17χρονο Πελέ, με πέντε γκολ σε νοκ-άουτ αγώνες Μουντιάλ.

Οπως είναι λογικό η γαλλική εφημερίδα «Equipe» αφιέρωσε το πρωτοσέλιδό της στον Κιλιάν Εμπαπέ, έχοντας ως τίτλο «God Save Our King», θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να στείλει ένα μήνυμα στους Άγγλους, πριν τη μάχη της Γαλλίας με τα «τρία λιοντάρια» στους «8» της διοργάνωσης. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Εθνικός Ύμνος της Αγγλίας (αλλά και ολόκληρου του Ηνωμένου Βασιλείου) έχει τον τίτλο «God Save The Queen/King» και είχε εκδοθεί το 1744 επί ημερών του Βασιλιά του Γεωργίου του Δευτέρου.