Έρικ Τεν Χαχ: «Δεν ήμασταν έτοιμοι, όταν κάνεις τέτοια λάθη, δεν μπορείς να κερδίσεις έναν αγώνα ποδοσφαίρου»

Έρικ Τεν Χαχ

i

Ερικ Τεν Χαχ/©Photo by James Gill - Danehouse/Getty Images/Ideal Images

Έρικ Τεν Χαχ: «Δεν ήμασταν έτοιμοι, όταν κάνεις τέτοια λάθη, δεν μπορείς να κερδίσεις έναν αγώνα ποδοσφαίρου»

Κώστας Τσιακλής 08:52 - 21.04.2023 / Ανανεώθηκε: 09:00 - 21.04.2023

Ο προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Έρικ Τεν Χαχ, ήταν απογοητευμένος με τα τραγικά λάθη που έκαναν οι ποδοσφαιριστές του στην ήττα από τη Σεβίλλη (3-0) και δήλωσε πως όταν μια ομάδα κάνει τέτοια λάθη τότε δεν μπορεί να κερδίσει ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποκλείστηκε με άσχημο τρόπο από το Europa League αφού ηττήθηκε εκτός έδρας από τη Σεβίλλη με το βαρύ 3-0. Οι παίκτες των «κόκκινων διαβόλων» υπέπεσαν σε τραγικά λάθη, κάτι το οποίο δεν θα μπορούσε να μην παραδεχθεί και ο Έρικ Τεν Χαχ. Ο Ολλανδός τεχνικός δήλωσε μεταξύ άλλων πως το σύνολο του δεν ήταν έτοιμο για το παιχνίδι και έκανε σαφές ότι όταν μια ομάδα κάνει τέτοια λάθη, δεν μπορεί να κερδίσει μια ποδοσφαιρική αναμέτρηση. 

Συγκεκριμένα ο Έρικ Τεν Χαχ είπε: «Είναι ξεκάθαρο, όταν κάνουμε τέτοια λάθη, είναι πολύ δύσκολο να κερδίσουμε έναν αγώνα ποδοσφαίρου. Είναι προφανές [η ατμόσφαιρα μπορεί να είχε αντίκτυπο] αλλά δεν μπορεί να είναι. Οι οπαδοί μπορούν να περιμένουν ότι μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε. Δεν θα πω ότι είναι εξήγηση.

Δεν ήμασταν συγκροτημένοι, δεν ήμασταν ήρεμοι. Μόλις σπάσεις το πρέσινγκ, υπάρχουν τεράστιοι χώροι στο γήπεδο, αλλά δεν το κάναμε στην αρχή. Ήταν τόσο προφανές πώς να το κάνει. Οι αποφάσεις ήταν κακές ενώ επίσης χάνουμε τις μονομαχίες. Είχαν περισσότερο πάθος, περισσότερη επιθυμία, περισσότερη προθυμία. Για παράδειγμα το δεύτερο γκολ, τότε είναι δύσκολο να κερδίσεις μεγάλα ποδοσφαιρικά παιχνίδια.

Δείξαμε σε τόσες πολλές περιπτώσεις καλές εμφανίσεις και καλές νίκες. Αλλά απόψε και κάποιες άλλες περιπτώσεις, δεν ήμασταν έτοιμοι για το παιχνίδι και δεν μπορεί να είναι. Όταν είσαι σε αυτό το επίπεδο και παίζεις για τη Man Utd, πρέπει να είσαι έτοιμος για κάθε παιχνίδι. Αυτή είναι μια μεγάλη ευκαιρία, ένας προημιτελικός στην Ευρώπη για να κερδίσεις κάτι και μετά τη δώσαμε αυτή την ευκαιρία. Πρέπει να κατηγορήσουμε τον εαυτό μας».

Πάντως ο προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υπερασπίστηκε τον τερματοφύλακα του, Νταβίντ Ντε Χέα, παρά το μεγάλο μερίδιο ευθύνης που είχε στα τέρματα των Ανδαλουσιανών. «Είναι αυτός με τα πρισσότερα κλιν σιτ στην Premier League, οπότε αυτό δείχνει ότι είναι ένας πολύ ικανός τερματοφύλακας», δήλωσε χαρακτηριστικά.