Χάαλαντ: «Στόχος μου το Champions League με τη Σίτι»
i

Έρλινγκ Χάαλαντ και Πεπ Γκουαρντιόλα/instagram

Χάαλαντ: «Στόχος μου το Champions League με τη Σίτι»

Sportal newsroom 13:12 - 17.01.2023

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό «GQ», o Έρλινγκ Χάαλαντ τόνισε πως θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να πάρει τίτλους με τη Μάντσεστερ Σίτι, θέτοντας ως κορυφαίο στόχο την κατάκτηση του Champions League με τους «πολίτες».

To αν ο Έρλινγκ Χάαλαντ θα αποδειχθεί το τελευταίο κομμάτι του παζλ που έλειπε από μια πολύ καλή ομάδα όπως η Μάντσεστερ Σίτι θα το δείξει ο χρόνος. Ο τρόπος, πάντως, που έχει ξεκινήσει ο Νορβηγός επιθετικός την καριέρα του στο «Etihad» αφήνει υποσχέσεις. Υποσχέσεις για ρεκόρ, τίτλους και την κατάκτηση του… απώτερου στόχου, που τόσο για τον ίδιο όσο και για την ομάδα του είναι η κατάκτηση του Champions League.

Μιλώντας στο περιοδικό μόδας «GQ», το οποίο με αφορμή την έκδοση του ετήσιου αθλητικού τεύχους του τον έκανε και πρωτοσέλιδο, αναφέρθηκε σε όλη τη σταδιοδρομία του ως τώρα, αλλά επικεντρώθηκε στις επιδιώξεις του μετά τη μετακίνησή του στο Μάντσεστερ.

«Θα προσπαθήσω να κάνω οτιδήποτε εντός των δυνατοτήτων μου προκειμένου να κερδίσω τρόπαια με τη Μάντσεστερ Σίτι και να γίνω ο παίκτης που θα είναι ο game changer. Στόχος μου είναι να κατακτήσω το Champions League» τόνισε ο 22χρονος φορ.

Ο Χάαλαντ έχει ξεκινήσει με 27 τέρματα στις πρώτες 24 εμφανίσεις του υπό τις οδηγίες του Πεπ Γκουαρντιόλα και μαζί με τον Κιλιάν Εμπαμπέ θεωρούνται οι ποδοσφαιριστές που θα πάρουν τη «σκυτάλη» από τον Λιονέλ Μέσι και τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Εχοντας αδιαμφησβήτητες ικανότητες, αλλά και περιθώρια σημαντικής βελτίωσης, ο Χάαλαντ μίλησε και για την πιθανότητα να είναι κάποια στιγμή υποψήφιος για την κατάκτηση της Χρυσής Μπάλας.

«Νομίζω πως όλους τους ποδοσφαιριστές τους απασχολεί. Βέβαια, δεν είναι και καλό να το σκέφτεσαι συνέχεια. Αν η ομάδα σου παίζει πραγματικά καλά κι εσύ θα αποδίδεις καλά, θα αρχίσεις να κατακτάς τίτλους και πιθανότατα θα βρεθείς στη λίστα με τους υποψήφιους. Όπως έγινε με τον Κέβιν Ντε Μπρόινε» υποστήριξε ο Χάαλαντ, μνημονεύοντας και τον Βέλγο συμπαίκτη του στη Μάντσεστερ Σίτι.