Χαμός στην Αγγλία: Οι φωνές για σκάνδαλο υπέρ της Γιουνάιτεντ - Τι είχε συμβεί σε ίδιο γκολ της Έβερτον (pics)
i

Photo by Ash Donelon/Manchester United via Getty Images

Χαμός στην Αγγλία: Οι φωνές για σκάνδαλο υπέρ της Γιουνάιτεντ - Τι είχε συμβεί σε ίδιο γκολ της Έβερτον (pics)

Sportal newsroom 18:13 - 14.01.2023 / Ανανεώθηκε: 18:19 - 14.01.2023

Μπόλικη... σκόνη έχει σηκωθεί γύρω από τη νίκη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επί της Μάντσεστερ Σίτι λόγω του πρώτου γκολ των «κόκκινων διαβόλων».

Έχει και... τρίτο ημίχρονο το ντέρμπι του Μάντσεστερ! Η Γιουνάιτεντ με δυο γκολ μέσα σε τέσσερα λεπτά ανέτρεψε το σκορ στο παιχνίδι με τη Σίτι και πανηγύρισε τη νίκη με 2-1, αλλά ο τρόπος με τον οποίο έγινε η αρχή για να γίνει η ανατροπή έχει σηκώσει πολύ κουβέντα στην Αγγλία.

Συγκεκριμένα, στο 79ο λεπτό ο Μπρούνο Φερνάντες βρήκε δίχτυα σε μια φάση, όπου ο Μάρκους Ράσφορντ, ενώ ήταν εκτεθειμένος έκανε κίνηση προς την μπάλα. Και το ερώτημα που απασχολεί πλέον άπαντες στην Αγγλία είναι ένα: Επηρέαζε η όχι ο 25χρονος άσος;

Η αλήθεια είναι πως ρίχνοντας μια γρήγορη ματιά στα αγγλικά ΜΜΕ καταλαβαίνει εύκολα κανείς πως η πλειονότητα θεωρεί ότι το γκολ δεν θα έπρεπε να μετρήσει. Μάλιστα, από αρκετούς γίνεται λόγος για σκάνδαλο, με τις αιχμές για τους Άγγλους διαιτητές να μην είναι λίγες...

Φυσικά, η εν λόγω φάση, που ήταν καθοριστική για την έκβαση του ματς, δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη από τους πρωταγωνιστές του ντέρμπι. Ο τεχνικός των «πολιτών», Πεπ Γκουαρντιόλα, μιλώντας μετά τη λήξη του αγώνα, ξεκαθάρισε ότι -κατά τη γνώμη του- δεν θα έπρεπε να έχει μετρήσει το γκολ.

«Ο Ράσφορντ ήταν οφσάιντ και επηρέασε τόσο τον τερματοφύλακα μας όσο και τους αμυντικούς μας», υποστήριξε ο Καταλανός προπονητής, ενώ ο Ακαντζί είπε «Σε αυτή την φάση, τον μάρκαρα [Μάρκους Ράσφορντ], αλλά παίζει μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Καταλαβαίνω ότι δεν αγγίζει την μπάλα, αλλά για μένα είναι ξεκάθαρα οφσάιντ».

Βέβαια, από την άλλη πλευρά, ο Μπρούνο Φερνάντες διαφωνεί κάθετα τόσο με τον Πεπ όσο και με τον Ακαντζί, καθώς θεωρεί πως το γκολ που πέτυχε ήταν 100% καθαρό, αφού όπως υποστήριξε ο ίδιος ο Ράσφορντ δεν επηρέασε καθόλου τη φάση.

Όσον αφορά τον επίσημο κανονισμό του Διεθνές Ποδοσφαιρικού Συμβουλίου, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: «Αν ένας παίκτης, ο οποίος ξεκινάει την κίνηση του όντας εκτεθειμένος, εμποδίζει τον αντίπαλο του στο να φτάσει την μπάλα και κάνει απόπειρα να την ακουμπήσει -ακόμα κι αν δεν το κάνει-, πρέπει να καταλογιστεί οφσάιντ».

Και επειδή ο διαιτητής Άτγουελ θεώρησε πως ο Ράσφορντ δεν εμπόδισε τους αμυντικούς να παίξουν προς την μπάλα, μέτρησε κανονικά το γκολ έπειτα από μίνι σύσκεψη που είχε με τον επόπτη. Τώρα το αν έχει δίκιο, θα συζητιέται για καιρό...

Πάντως, η Έβερτον που είχε πετύχει σχεδόν το ίδιο γκολ κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τελικά δεν είχε μετρήσει μετά από χρήση VAR.