Η Μπουντεσλίγκα στο πλευρό της Ερμόσο: «Σε πιστεύω αδερφή μου - Γροθιά αντί για φιλί για τον Ρουμπιάλες»

Η Μπουντεσλίγκα στο πλευρό της Ερμόσο: «Σε πιστεύω αδερφή μου - Γροθιά αντί για φιλί για τον Ρουμπιάλες»

Ελένη Ανδρικοπούλου 16:08 - 03.09.2023 / Ανανεώθηκε: 16:09 - 03.09.2023

Οι οπαδοί της Ντόρτμουντ έδειξαν με έναν πολύ όμορφο τρόπο τη στήριξή τους στην Παγκόσμια Πρωταθλήτρια, Τζένι Ερμόσο.

Στις 20 Αυγούστου 2023 η Εθνική Ισπανίας μετά από έναν συναρπαστικό τελικό κόντρα στην Αγγλία κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών για πρώτη φορά στην ιστορία τους. Η κατάκτηση αυτή και ο θρίαμβος της «ρόχα» επισκιάστηκε από το φιλί στο στόμα του Λουίς Ρουμπιάλες στην Τζένι Ερμόσο. Το φιλί που έδωσε ο πρόεδρος της Iσπανικής Ποδοσφαιρικής Oμοσπονδίας στην 33χρονη Ισπανίδα επιθετικό κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών δεν ήταν με τη συναίνεσή της. Γι΄ αυτό το λόγο εδώ και δύο εβδομάδες έχει ξεσπάσει σάλος στο χώρο του ποδοσφαίρου. 

Αρκετοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν να σταθούν στο πλευρό της Τζένι Ερμόσο. Ανάμεσα σε αυτούς που έδειξαν τη στήριξή τους στην Παγκόσμια Πρωταθλήτρια είναι και οι οπαδοί της Ντόρτμουντ. Το «κίτρινο τείχος» σήκωσε ένα πανό στο πέταλο, το οποίο έγραφε: «Σε πιστεύω αδερφή μου! Αλληλεγγύη στην Ερμόσο».

Οι οπαδοί των Βεστφαλών δεν ήταν οι μόνοι που μέσω ενός πανό θέλησαν να στηρίξουν την Ερμόσο. Οι υποστηρικτές της Φράιμπουργκ σήκωσαν πανό με μήνυμα: «Οι σχέσεις εξουσίας έπαιξαν ξανά. Οι γυναίκες κερδίζουν Παγκόσμιο Κύπελλο - τοξική αρρενωπότητα στα χείλη όλων». 

Στην αντεπίθεση ο Ρουμπιάλες: «Στο όνομα του φεμινισμού δεν πρέπει να ισοπεδώνεις έναν άνδρα χωρίς δίκαιη δίκη»
LA LIGA

09:10 - 02.09.2023

Στην αντεπίθεση ο Ρουμπιάλες: «Στο όνομα του φεμινισμού δεν πρέπει να ισοπεδώνεις έναν άνδρα χωρίς δίκαιη δίκη»

Ο Λουίς Ρουμπιάλες επιμένει στην εκδοχή του για το «φιλί κοινή συναινέσει» στην Τζένι Ερμόσο, κατηγορώντας μάλιστα για βαρβαρότητα και λιντσάρισμα τα Μέσα και τον πολιτικό κόσμο.

«Γροθιά αντί για φιλί για τον Ρουμπιάλες και τον Ρουμενίγκε – συγγνώμη, με όλο τον σεβασμό – απολύτως εντάξει», έγραφε το πανό των οπαδών της Μπάγερν Μονάχου. 

Θυμίζουμε ότι το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ομάδας του Καρλ Χάινς Ρουμενίγκε, σχολιάζοντας την πράξη του Ρουμπιάλες είχε πει χαρακτηριστικά: «Όταν γίνεσαι παγκόσμιος πρωταθλητής, είσαι συναισθηματικός. Και αυτό που έκανε εκεί - συγγνώμη, με όλο τον σεβασμό - είναι απολύτως εντάξει».