Άνοδος τεσσάρων θέσεων στο FIFA Ranking για την Εθνική

Ελλάδα - Λιθουανία

i

© Intime

Άνοδος τεσσάρων θέσεων στο FIFA Ranking για την Εθνική

Άγγελος Φραγκισκάτος 17:58 - 30.11.2023 / Ανανεώθηκε: 18:00 - 30.11.2023

Η Εθνική Ελλάδας ανέβηκε τέσσερις θέσεις στο σύστημα αξιολόγησης της FIFA και επέστρεψε με αυτό τον τρόπο στις 50 κορυφαίες εθνικές ομάδες στον κόσμο.

Η Ελλάδα διεκδίκησε με αξιώσεις την πρόκριση της στο Euro 2024, σε έναν πολύ δύσκολο όμιλο με Γαλλία και Ολλανδία, ωστόσο δεν κατάφερε να κάνει την υπέρβαση και να αφήσει από κάτω τους «Οράνιε».

Θα έχει όμως νέα ευκαιρία να διεκδικήσει τη συμμετοχή στα γήπεδα της Γερμανίας, μέσω των playoff του Μαρτίου, όπου θα αντιμετωπίσει αρχικά το Καζακστάν στην «OPAP Arena» και αν καταφέρει να επικρατήσει, θα παίξει τελικό πρόκρισης στην έδρα της νικήτριας ομάδας του ζευγαριού Γεωργία - Αζερμπαϊτζάν.

Πέρα από την αισθητή βελτίωση της εικόνας του, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με τα αποτελέσματα του κατάφερε να ανέβει τέσσερις θέσεις στο Ranking της FIFA και πλέον βρίσκεται στην 47η θέση, ούσα μία από τις καλύτερες 50 ομάδες παγκοσμίως. 

Όσον αφορά τη πρώτη δεκάδα, η Αγγλία ανέβηκε στη 3η θέση, καθώς πέρασε τη Βραζιλία, η οποία έχασε και τους τρεις τελευταίους αγώνες της στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026 και παραμένει χωρίς νίκη σε τέσσερα παιχνίδια.  

Η Αργεντινή εξακολουθεί να παραμένει στην πρώτη θέση, ενώ τη πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν η Γαλλία (2η), το Βέλγιο (4η) και η Βραζιλία (5η). Ακολουθούν η Ολλανδία (έκτη, άνοδος μία θέσης), η Πορτογαλία (έβδομη, -1), η Ισπανία (8η), η Ιταλία (9η) και η Κροατία (10η).

Η επόμενη παγκόσμια κατάταξη της FIFA θα ανακοινωθεί στις 21 Δεκεμβρίου 2023.