Υποδοχή ηρώων στο Καζακστάν παρά τον αποκλεισμό στα προκριματικά του Euro: Παρουσία υπουργού η επιστροφή της ομάδας (gallery)

Η υποδοχή των παικτών του Καζακστάν

i

© Υπουργείο Αθλητισμού Καζακστάν

Υποδοχή ηρώων στο Καζακστάν παρά τον αποκλεισμό στα προκριματικά του Euro: Παρουσία υπουργού η επιστροφή της ομάδας (gallery)

Τζιοβάνι Ζάκαρη 19:10 - 23.11.2023 / Ανανεώθηκε: 19:11 - 23.11.2023

Σαν ήρωες υποδέχθηκαν τους ποδοσφαιριστές του Καζακστάν οι φίλοι της ομάδας, οι οποίοι παρέα με τον Υπουργό Αθλητισμού της χώρας συνεχάρησαν τους παίκτες για την προσπάθεια στα προκριματικά του Euro.

To Καζακστάν έφτασε πολύ κοντά στο να βρεθεί στα τελικά του Euro 2024, όμως τελικά έπεσε μαχόμενο κόντρα στη Σλοβενία. Ο άνθρωπος που έκρινε την πρόκριση της δεύτερης ήταν ο Μπέντζαμιν Βέρμπιτς, ο οποίος με ένα ασύλληπτο γκολ διαμόρφωσε το τελικό 2-1 και χάρισε στη χώρα του το «μαγικό» χαρτάκι. 

Η απογοήτευση ήταν εμφανείς στα πρόσωπα των Καζάκων, οι οποίοι πίστεψαν πως μπορούν να φτάσουν απευθείας στους ομίλους της διοργάνωσης. Πλέον, υπάρχει το μονοπάτι της Ελλάδας, με τις δύο ομάδες να τίθενται αντιμέτωπες τον ερχόμενο Μάρτιο. 

Απογοήτευση, πάντως, δεν υπήρχε στις τάξεις των οπαδών, οι οποίοι αναγνώρισαν την προσπάθεια των διεθνών του Μαγκομέντ Αντίεφ σε όλη αυτή τη διαδικασία. Μάλιστα, αυτό αποτυπώθηκε έμπρακτα κατά τη διάρκεια της επιστροφής των ποδοσφαιριστών στο αεροδρόμιο της χώρας. 

Εκεί τους περίμεναν ουκ ολίγοι οπαδοί της ομάδας, μαζί με τους συγγενείς τους αλλά και τον Υπουργό Αθλητισμού του Καζακστάν. Ο ίδιος προσφώνησε και έναν λόγο για την εθνική ομάδα, αναφέροντας πως: 

«Δώσατε πολλά θετικά και χαρούμενα συναισθήματα σε όλους τους Καζάκους, ακόμα και σε αυτούς που απέχουν από το ποδόσφαιρο και γενικότερα από τον αθλητισμό. Με το άξιο παιχνίδι σας αλλάξατε τη στάση απέναντι σε όλο το ποδόσφαιρο της χώρας και βελτιστοποιήσατε την εικόνα του Καζακστάν στη διεθνή σκηνή. 

Όλη η χώρα δεν κοιμήθηκε και σας επευφημούσε μπροστά στις οθόνες της. Είστε σπουδαίοι τύποι, καταφέρατε να συσπειρώσετε ολόκληρη τη χώρα γύρω σας. Χιλιάδες παιδιά θέλουν να γίνουν σαν εσάς και να παίξουν επίσης για την εθνική ομάδα του Καζακστάν στο μέλλον. Ευχαριστούμε, παιδιά, για όλα»