Κωνσταντινίδης: «Mεγάλη ευκαιρία, έχουμε μπροστά μας δύο τελικούς»
i

Κωνσταντινίδης/©Intime

Κωνσταντινίδης: «Mεγάλη ευκαιρία, έχουμε μπροστά μας δύο τελικούς»

Ο τεχνικός διευθυντής των Εθνικών Ομάδων, Κώστας Κωνσταντινίδης, μίλησε μετά την κλήρωση των Play Off του EURO 2024 και χαρακτήρισε «τελικό» το ματς με το Καζακστάν.

Το μεσημέρι της Πέμπτης (23/11) πραγματοποιήθηκε η κλήρωση των playoffs του Nations League. Η κληρωτίδα γύρισε την πλάτη στη Εθνική Ελλάδας, καθώς ο τελικός του Path C των playoffs που οδηγεί στο Euro της Γερμανίας, θα διεξαχθεί στην έδρα του νικητή του ζευγαριού Γεωργία - Λουξεμβούργο.

Η «γαλανόλευκη» θα αντιμετωπίσει αρχικά το Καζακστάν, στις 21 Μαρτίου 2024 στην «OPAP Arena» κι εφόσον προκριθεί στον τελικό της 26ης Μαρτίου θα ταξιδέψει σε Γεωργία ή Λουξεμβούργο.

Ο τεχνικός διευθυντής των Εθνικών Ομάδων, Κώστας Κωνσταντινίδης, μίλησε μετά την κλήρωση των Play Off του EURO 2024, επισημαίνοντας ότι για την Εθνική Ομάδα προέχει ο "τελικός" με το Καζακστάν και μετά ο τελικός πρόκρισης στα play off και παράλληλα αναφέρθηκε στην τεράστια θέληση όλων στην Εθνική Ομάδα για πρόκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γερμανίας.

«Μετά από μια δύσκολη κλήρωση που είχαμε στα European Qualifiers, τώρα έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία πρόκρισης στην τελική φάση του EURO 2024 μέσω των Play Off του Nations League. Φυσικά δεν θα είναι εύκολος ο δρόμος μέχρι τη Γερμανία, γιατί όλες οι ομάδες που συμμετέχουν είχαν αξιόλογες πορείες στα προκριματικά και θα παλέψουν για την πρόκριση. Έχουμε τον ημιτελικό απέναντι στο Καζακστάν στην έδρα μας, το οποίο αποτελεί ένα μικρό πλεονέκτημα, αλλά όλα κρίνονται στο χορτάρι. Είναι τελικός για εμάς ώστε να βρεθούμε ένα βήμα από το EURO, στην ουσία έχουμε να δώσουμε δύο τελικούς. Υπάρχει μεγάλη θέληση για να βρεθούμε στο EURO 2024, όλοι οι παίκτες είναι προσηλωμένοι στον στόχο της πρόκρισης, 20 χρόνια μετά την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στην Πορτογαλία».