Νέο δημοσίευμα συνδέει ξανά τον Πογέτ με την Ιρλανδία

Ο Γκουστάβο Πογέτ

i

© Intime

Νέο δημοσίευμα συνδέει ξανά τον Πογέτ με την Ιρλανδία

Κώστας Τσιακλής 13:54 - 23.11.2023 / Ανανεώθηκε: 13:56 - 23.11.2023

Ο προπονητής της Εθνικής Ελλάδας, Γκουστάβο Πογέτ, συνδέεται ξανά με τον πάγκο της Ιρλανδίας.

Η κακή παρουσία της Ιρλανδίας στα προκριματικά του Euro 2024 έφερε και την αποχώρηση του προπονητή της, Στίβεν Κένι. Το απόγευμα της Τετάρτης (22/11) οι Βρετανοί ανακοίνωσαν την ολοκλήρωση της συνεργασίας του με τον Κένι μετά από 3,5 χρόνια, στα οποία ο 52χρονος δεν μπόρεσε να οδηγήσει την ομάδα του σε κάποια μεγάλη διοργάνωση.

Πλέον οι Ιρλανδοί ψάχνουν τον αντικαταστάτη του και τα σενάρια δίνουν και παίρνουν. Ένας από αυτούς που συνδέονται με τον πάγκο της Ιρλανδίας είναι και ο προπονητής της Εθνικής Ελλάδας, Γκουστάβο Πογέτ. Μάλιστα την Πέμπτη (23/11) ένα νέο δημοσίευμα του BBC έκανε την εμφάνιση του και έχει τον Ουρουγουανό μέσα στους υποψηφίους για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία των Βρετανών.

Το σχετικό δημοσίευμα αναφέρει για τον Πογέτ τα εξής: «Ο Ουρουγουανός βοήθησε να σφραγιστεί η μοίρα του Κένι οδηγώντας την Ελλάδα στις εντός και εκτός έδρας νίκες επί της Ιρλανδίας στα προκριματικά του Euro 2024. Περιέργως, ο Πογέτ μπήκε στη συζήτηση δηλώνοντας δύο φορές το ενδιαφέρον του για τη δουλειά της Ιρλανδίας. 

Ο 56χρονος έχει υποστηρίξει ότι η συνεργασία του με την Ελλάδα θα τελειώσει μετά τα playoffs του Euro 2024 τον Μάρτιο, ακόμα κι αν την οδηγήσει στα τελικά. Η προπονητική καριέρα του πρώην μέσου της Τσέλσι και της Τότεναμ τον έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, από την Μπράιτον μέχρι την Μπέτις και την Μπορντό, τη Σαγκάη μέχρι το Σαντιάγο. Ωστόσο, ο Πογέτ είχε σύντομες περιόδους σε ορισμένες δουλειές. Δεν άντεξε ούτε ένα χρόνο στην ΑΕΚ, τη Ρεάλ Μπέτις, τη Σανγκάη Σενχούα, την Μπορντό ή την Ουνιβερσιδάδ Κάτολικα, και αυτό σίγουρα θα ήταν μια σκέψη για την Ομοσπονδία».

Πάντως ο Πογέτ σε πρόσφατες δηλώσεις του είπε πως δεν θέλει να φύγει από την Ελλάδα, βάζοντας ίσως φρένο στις προθέσεις της Ιρλανδίας. Οι υπόλοιποι υποψήφιοι σύμφωνα με το BBC είναι οι Νιλ Λένον (πρώην προπονητής της Ομόνοιας και της Σέλτικ), Λι Κάρσλεϊ (προπονητής Εθνικής Αγγλίας Κ21), Κρις Χιούτον (πρώην προπονητής Νιούκαστλ, Μπράιτον κ.α.), Ρόι Κιν (θρύλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Τζιμ Κρόουφορντ (προπονητής Εθνικής Ιρλανδίας Κ21), Στίβεν Μπράντλεϊ (προπονητής Σάμπροκ Ρόβερς) και Ντάμιεν Νταφ (προπονητής Σέλμπουρν).