Τέλος ο Κένι από τον πάγκο της Ιρλανδίας μετά την αποτυχημένη πορεία στον όμιλο της Ελλάδας

Στίβεν Κένι

i

©Intime

Τέλος ο Κένι από τον πάγκο της Ιρλανδίας μετά την αποτυχημένη πορεία στον όμιλο της Ελλάδας

Τζιοβάνι Ζάκαρη 21:46 - 22.11.2023

Τίτλοι τέλους μπαίνουν στη συνεργασία του Στέφεν Κένι και της Εθνικής Ιρλανδίας, με την ομοσπονδία της χώρας να αποφασίζει τη μη ανανέωση του συμβολαίου του.

Η συνεργασία μεταξύ Στέφεν Κένι και Εθνική Ιρλανδίας παύει πλέον να υφίσταται, με το διαζύγιο ανάμεσα στις δύο πλευρές να επισημοποιείται. Ο Βρετανός τεχνικός πλήρωσε την κακή παρουσία της μέχρι πρότινος ομάδας του στα προκριματικά του Euro, εκεί όπου αντιμετώπισε την Ελλάδα δύο φορές. 

Η αντίπαλος της «γαλανόλευκης» δεν μπόρεσε να πάρει νίκες στον όμιλο, πέραν του Γιβραλτάρ, με αποτέλεσμα να συγκεντρώσει έξι βαθμούς. Μάλιστα, για πολλούς το ματς που θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά ήταν εκείνο κόντρα στην Ελλάδα, εκεί όπου τελικά ηττήθηκε με 1-2 στην «OPAP Arena».

«Μετά από μια συνάντηση σήμερα το απόγευμα και μια παρουσίαση από τον CEO, Τζόναθαν Χιλ και τον διευθυντή του ποδοσφαίρου, Μαρκ Κάναμ, το διοικητικό συμβούλιο της FAI αποφάσισε ότι το συμβόλαιο του Στέφεν Κένι δεν θα ανανεωθεί μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας προκριματικών για το Euro 2024», ανέφερε η ανακοίνωση της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου της χώρας. 

Το Ελλάδα - Γαλλία ήταν το πρώτο ισόπαλο ματς στον όμιλο της «γαλανόλευκης»
EURO

16:40 - 22.11.2023

Το Ελλάδα - Γαλλία ήταν το πρώτο ισόπαλο ματς στον όμιλο της «γαλανόλευκης»

Χρειάστηκε να περάσουν 10 αγωνιστικές στα προκριματικά του Euro, μέχρι να προκύψει η πρώτη ισοπαλία στον Β' όμιλο. Αυτή ήρθε το βράδυ της Τρίτης (21/11), στο απίθανο παιχνίδι της Ελλάδας με τη Γαλλία.

Για την ιστορία, ο Κένι αποχωρεί από την ομάδα μετά από σχεδόν τρία χρόνια, έχοντας απολογισμό 11 νίκες, 11 ισοπαλίες και 18 ήττες (οι δύο από την Ελλάδα). Μάλιστα, προ ολίγων ημερών ακούστηκε το όνομα του Γκουστάβο Πογέτ, ως υποψήφιος αντικαταστάτης του 52χρονου τεχνικού.