Η τελική βαθμολογία στον όμιλο της Εθνικής

Εθνική Ελλάδας

i

©Intime

Η τελική βαθμολογία στον όμιλο της Εθνικής

Κώστας Τσιακλής 23:40 - 21.11.2023 / Ανανεώθηκε: 23:46 - 21.11.2023

Η βαθμολογία στον όμιλο της Εθνικής Ελλάδας μετά την ολοκλήρωση της τελευταίας αγωνιστικής των προκριματικών του Euro 2024.

Ολοκληρώθηκαν πλέον και επίσημα τα προκριματικά του Euro 2024. 

Η Ελλάδα έκλεισε τις υποχρεώσεις της με τον αγώνα κόντρα στη Γαλλία στην OPAP Arena. Το παιχνίδι ήταν ανοικτό, είχε γκολ και θέμα και βρήκε τις δύο ομάδες να έρχονται ισόπαλες με σκορ 2-2. Οι Γάλλοι μπήκαν καλύτερα στο ματς και προηγήθηκαν με το απίθανο γκολ του Ράνταλ Κολό Μουανί όμως η Ελλάδα έβγαλε αντίδραση και ανέτρεψε το ματς στο δεύτερο ημίχρονο με τέρματα των Μπακασέτα και Ιωαννίδη. Τελικά η Γαλλία κατάφερε να κρατήσει το αήττητο της αφού ισοφάρισε με ένα επίσης φανταστικό γκολ του Γιουσούφ Φοφανά.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Ολλανδία έκανε αυτό που αναμενόταν και επικράτησε εύκολα με 0-6 του Γιβραλτάρ. Μεγάλος πρωταγωνιστής των «οράνιε» ήταν ο Κάλβιν Στένγκς που σημείωσε χατ-τρικ. Από ένα τέρμα πέτυχαν επίσης οι Βίφερ, Κουπμάινερς και Χάκπο.

Ελλαδάρα πήρε βαθμό κοιτώντας στα μάτια τη Γαλλία και τώρα… Καζακστάν!
ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ

23:37 - 21.11.2023

Ελλαδάρα πήρε βαθμό κοιτώντας στα μάτια τη Γαλλία και τώρα… Καζακστάν!

Η Ελλάδα έκλεισε θετικά τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά του Euro 2024, παίρνοντας τον βαθμό (2-2) κόντρα στη Γαλλία και πλέον στρέφει την προσοχή της στον ημιτελικό των playoffs απέναντι στο Καζακστάν.

Ουσιαστικά στη βαθμολογία του ομίλου δεν άλλαξε τίποτα αφού από πριν την έναρξη της αγωνιστικής γνωρίζαμε τις δύο ομάδες που θα περνούσαν στην επόμενη φάση. Η Γαλλία λοιπόν τερμάτισε πρώτη με 22 βαθμούς (επτά νίκες και μια ισοπαλία), με την Ολλανδία να την ακολουθεί με 18. Η Εθνική Ελλάδας ολοκλήρωσε τις προσπάθειες της στην τρίτη θέση, έχοντας 13 βαθμούς. Η Ιρλανδία με έξι βαθμούς κατέλαβε την 4η θέση ενώ το Γιβραλτάρ τερμάτισε τελευταίο χωρίς βαθμό και γκολ.

Πλέον οι Έλληνες διεθνείς στρέφουν την προσοχή τους στα μπαράζ του Nations League που θα διεξαχθούν τον Μάρτιο του 2024. Η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό της OPAP Arena το Καζακστάν και αν προκριθεί τότε στον τελικό θα βρει απέναντι της τον νικητή του ζευγαριού Γεωργία - Λουξεμβούργο. Στόχος φυσικά όλων είναι η πρόκριση στην τελική φάση του Euro 2024.