Ελλαδάρα πήρε βαθμό κοιτώντας στα μάτια τη Γαλλία και τώρα… Καζακστάν!

Ελλαδάρα πήρε βαθμό κοιτώντας στα μάτια τη Γαλλία και τώρα… Καζακστάν!

Δημήτρης Χούπης 23:37 - 21.11.2023 / Ανανεώθηκε: 00:06 - 22.11.2023

Η Ελλάδα έκλεισε θετικά τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά του Euro 2024, παίρνοντας τον βαθμό (2-2) κόντρα στη Γαλλία και πλέον στρέφει την προσοχή της στον ημιτελικό των playoffs απέναντι στο Καζακστάν.

Η Ελλάδα στάθηκε στο ύψος της στην τελευταία αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2024, παίρνοντας τον βαθμό (2-2) κόντρα στη  Γαλλία. Πλέον η «γαλανόλευκη» στρέφει το βλέμμα της στο ματς με το Καζακστάν για τον ημιτελικό των playoffs. 

Στο πρώτο ημίχρονο η Γαλλία, όπως είναι λογικό είχε την κατοχή, με την Εθνική να προσπαθεί να απειλήσει κατά κύριο λόγο με κόντρα αντεπιθέσεις. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήταν αυτό μάλιστα που έκανε το πρώτο σουτ του αγώνα με τον Μασούρα, ο οποίος «δοκίμασε» το πόδι του από μακριά, αλλά το σουτ δεν απείλησε τον Σάμπα

Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι είχα τις ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ με τον Ραμπιό, τον Ντεμπελέ και τον Γκριεζμάν, αλλά σε όλες ο Βλαχοδήμος είπε «όχι». Στο 34ο λεπτό η Γαλλία έχασε τη μεγαλύτερη φάση του αγώνα, με τον Γκριεζμάν, ο οποίος έκανε ένα πλασέ στην κίνηση από ευνοϊκό σημείο, με την μπάλα να χτυπάει στο δοκάρι της εστίας του Βλαχοδήμου. Τελικά όμως το γκολ για την ομάδα του Ντεσάν ήρθε στο 44ο λεπτό. 

Οι παίκτες των «τρικολόρ» συνεργάστηκαν ωραία, ο Ζιρού έδωσε στον Κόλο - Μουανί κι αυτός με ένα δυνατό σουτ από πλάγια θέση έστειλε την μπάλα στον «ουρανό» της εστίας. 

Στο δεύτερο μέρος η Ελλάδα ξεκίνησε καλύτερα, έχοντας μια καλή ευκαιρία να ισοφαρίσει. Στο 52ο λεπτό ο Ρέτσος έδωσε στον Ιωαννίδη κι αυτός με σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα εκτός. Τρία λεπτά μετά η Ελλάδα ισοφάρισε με τον Μπακασέτα. Ο Μασούρας έκλεψε, ο Ιωαννίδης και ο Μπουχαλάκης δοκίμασαν να σουτάρουν, η μπάλα κόντραρε σε σώματα αντιπάλων και στην τρίτη προσπάθεια ο μέσος της Τραμπζονσπόρ έκανε το 1-1. 

Στο 60' το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βρήκε και δεύτερο τέρμα. Ο Γιαννούλης έκανε μια ωραία προσπάθεια, έδωσε στον Ιωαννίδη κι αυτός με πλασέ έκανε το 2-1. Οι «τρικολόρ» όμως είχαν απάντηση, αφού στο 75ο λεπτό ο Φοφανά έπιασε ένα δυνατό σουτ, το οποίο δεν μπόρεσε να βγάλει ο Βλαχοδήμος και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα για το 2-2. 

Στη συνέχεια η Γαλλία είχε την κατοχή, αλλά η Ελλάδα αμυνόταν καλά και δεν άφηνε τους φιλοξενούμενους να πλησιάσουν την περιοχή. Στο 90' όμως οι «τρικολόρ» έχασαν μεγάλη ευκαιρία να πάρουν το ματς, με τον Κομάν να κάνει μια σέντρα, η μπάλα κόντραρε στον Ζέκα, χτύπησε και στα δύο δοκάρια, αλλά δεν μπήκε στα δίχτυα. Τέσσερα λεπτά μετά ο Εμπαπέ δοκίμασε το πόδι του εκτός περιοχής, ο Βλαχοδήμος απέκρουσε η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και πήγε κόρνερ. 

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στο 2-2 των Γάλλων. Η Εθνική μετά το 2-1 άρχισε να αμύνεται ακόμα καλύτερα, παρόλο που ισοφαρίστηκε. Ακόμα κι εκεί «μίλησε» η ποιότητα της Γαλλίας, αφού ο Φοφανά με ένα σουτ εκτός περιοχής έκανε το 2-2. Από κι έπειτα εύκολα ή δύσκολα η Ελλάδα θα κρατούσε την ισοπαλία όπως κι έκανε. 

MVP: Ο Βλαχοδήμος. Ο Έλληνας τερματοφύλακας είχε μερικές σπουδαίες αποκρούσεις, οι οποίες στο τέλος φάνηκαν «πολύτιμες» στο τέλος του αγώνα αφού η «γαλανόλευκη» πήρε την ισοπαλία. 

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ: Αυτή ήταν η δεύτερη ισοπαλία στα παιχνίδια μεταξύ της Ελλάδας με τη Γαλλία. 

ΟΙ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Ρότα (85' λ. τρ. Σάλιακας), Ρέτσος, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Γιαννούλης, Μπουχαλάκης, Γαλανόπουλος (67' Αλεξανδρόπουλος), Μπακασέτας (86' Κωνσταντέλιας, Μασούρας (77' Παυλίδης), Ιωαννίδης (77' Ζέκα).

Γαλλία: Σαμπά, Κουντέ (64' Κλος), Σαλιμπά, Λ. Ερναντές (85' Ντισασί), Τ. Ερναντές, Φοφανά, Ραμπιό, Γκριεζμάν, Ντεμπελέ (65' Κομάν), Κολό Μουανί (64' Εμπαπέ), Ζιρού (70' Μ. Τουράμ).