Φώτης Ιωαννίδης: Το ειδικό σχέδιο του Ντεσάμπ για την αναχαίτιση του

Ο Φώτης Ιωαννίδης πανηγυρίζει το γκολ εναντίον της Γαλλίας

i

Intime

Φώτης Ιωαννίδης: Το ειδικό σχέδιο του Ντεσάμπ για την αναχαίτιση του

Μπάμπης Τσιμπίδας 18:22 - 22.11.2023 / Ανανεώθηκε: 18:34 - 22.11.2023

Ο Ντιντιέ Ντεσάμπ ήξερε τις ικανότητες του Φώτη Ιωαννίδη και προσπάθησε να τον εξουδετερώσει πριν από την αναμέτρηση της Ελλάδας με τη Γαλλία. Στην πράξη, ο επιθετικός του Παναθηναϊκού ακύρωσε το πλάνο του Γάλλου ομοσπονδιακού προπονητή.

Το σπουδαιότερο παράσημο για τον Φώτη Ιωαννίδη μετά την ισοπαλία 2-2 της Ελλάδας με τη Γαλλία στη Νέα Φιλαδέλφεια, δεν ήταν το γκολ που σκόραρε. Ούτε το καθολικό standing ovation απ' όλους τους θεατές κατά την αντικατάσταση του από τον Βαγγέλη Παυλίδη. Το σπουδαιότερο παράσημο ήταν η αναγνώριση από τον μεγάλο αντίπαλο, τον φιναλίστ του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 στο Κατάρ: τη Γαλλία.

Ο Αντουάν Γκριζμάν, ίσως ο πολυτιμότερος παίκτης των «τρικολόρ» στο ματς της «Αγιάς Σοφιάς», ήταν αυτός ο οποίος εγκωμίασε την απόδοση του Ιωαννίδη, στις δηλώσεις του μετά τη λήξη. «Ο κεντρικός επιθετικός της Ελλάδας (σ.σ. Ιωαννίδης) προκάλεσε πολλά προβλήματα στην άμυνα μας» σχολίασε ο άσος της Ατλέτικο Μαδρίτης.

Με την πιο ουσιαστική φράση του Γκριζμάν, να ακολουθεί αμέσως μετά. «Ξέραμε ότι οι Έλληνες θα προσπαθούσαν να τον εκμεταλλευτούν (σ.σ. τον Ιωαννίδη) στην αντεπίθεση» τόνισε ο Γάλλος επιθετικός, αποκαλύπτωντας πως ο Ντιντιέ Ντεσάμπ είχε καταστρώσει ειδικό σχέδιο για την αναχαίτιση του Ιωαννίδη.

Η αποκάλυψη του Γκριζμάν για την ειδική αντιμετώπιση που επιφύλαξε ο Ντεσάμπς για τον Ιωαννίδη, έχει τη μεγαλύτερη σημασία. Διότι αποδεικνύει πως ο Γάλλος ομοσπονδιακός τεχνικός ξεχώρισε έναν παίκτη της Εθνικής Ελλάδας και προετοίμασε την άμυνα του για να τον επιτηρήσει, έχοντας δώσει ειδικές οδηγίες στους αμυντικούς του.

Στην πράξη, οι προπαρασκεύες του Ντεσάμπ δεν απέδωσαν όσο θα ήθελε. Ο Ιωαννίδης αν και πάλευε απομονωμένος με τον Σαλιμπά και τον Λουίς Ερνάντες στη μεγαλύτερη διάρκεια του 90λεπτου, όταν πήρε τη μπάλα σε θέση βολής, ευστόχησε. 

Είναι προφανές ότι πια ο Ιωαννίδης έχει κερδίσει την αποδοχή για την αξία του. Ο προπονητής μιας υπερδύναμης του ποδοσφαίρου, ασχολήθηκε μαζί του για το μαρκάρισμα του και το γεγονός περιποιεί τιμή για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού. Ο οποίος φυσικά, έχει αρκετά στοιχεία να διορθώσει και μπορεί να βελτιωθεί πάρα πολύ, για να αποτελέσει έναν top class στράικερ. Ο Ντεσάμπς έδειξε πως τον θεωρεί ως τέτοιο...