Το Ελλάδα - Γαλλία ήταν το πρώτο ισόπαλο ματς στον όμιλο της «γαλανόλευκης»

Ζέκα και Εμπαμπέ

Το Ελλάδα - Γαλλία ήταν το πρώτο ισόπαλο ματς στον όμιλο της «γαλανόλευκης»

Τζιοβάνι Ζάκαρη 16:40 - 22.11.2023 / Ανανεώθηκε: 16:40 - 22.11.2023

Χρειάστηκε να περάσουν 10 αγωνιστικές στα προκριματικά του Euro, μέχρι να προκύψει η πρώτη ισοπαλία στον Β' όμιλο. Αυτή ήρθε το βράδυ της Τρίτης (21/11), στο απίθανο παιχνίδι της Ελλάδας με τη Γαλλία.

Το βράδυ της Τρίτης (21/11) η Ελλάδα πάλεψε στα ίσα εναντίον της Γαλλίας και με αυτόν τον τρόπο πήρε έναν σημαντικό πόντο. Βαθμολογικά το παιχνίδι ήταν αδιάφορο, με τα εισιτήρια για τα τελικά του Euro να έχουν μοιραστεί, όμως η «γαλανόλευκη» είχε την ανάγκη να φανεί ανταγωνιστική. 

Αφενός διότι ένα θετικό αποτέλεσμα κόντρα στη φιναλίστ του Μουντιάλ θα έδινε ένα ισχυρό ψυχολογικό αβαντάζ, εφόσον η χώρα μας βρεθεί στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Αφετέρου, γιατί το ίδιο αποτέλεσμα θα αποτελούσε οδηγό για τις αναμετρήσεις με Καζακστάν και Γεωργία / Λουξεμβούργο.

Το παιχνίδι στην «OPAP Arena» έληξε εν τέλει με 2-2 σε ένα παιχνίδι που η «επίσημη αγαπημένη» έδειξε το πόσο ικανή είναι για μεγάλα πράγματα. Η ομάδα του Πογέτ - τον οποίο αντικατέστησε ο Γκεράρντ Νους στο εν λόγω παιχνίδι - πέτυχε ανατροπή στο ματς, μέχρι τελικά να ισοφαριστεί. 

Αυτό, λοιπόν, ήταν και το πρώτο «Χ» του ομίλου, το οποίο χρειάστηκε 10 αγωνιστικές για να έρθει. Μέχρι τώρα, κανένα από τα ματς του γκρουπ Β' δεν είχε έρθει ισόπαλο, με τα αποτελέσματα να είναι μόνο νίκη και ήττα. Μάλιστα, για τη Γαλλία η δεύτερη λέξη δεν υπάρχει, αφού η ομάδα του Ντεσάν έχει συνολικό απολογισμό επτά τρίποντα και έναν πόντο.