Πογέτ: «Εάν μου ανανεώσουν το συμβόλαιο μετά τον Μάρτιο θα μιλήσω για όλα»

Γκουστάβο Πογέτ

i

©Intime

Πογέτ: «Εάν μου ανανεώσουν το συμβόλαιο μετά τον Μάρτιο θα μιλήσω για όλα»

Τζιοβάνι Ζάκαρη 00:01 - 23.11.2023

Για το συμβόλαιό του μίλησε ο Γκουστάβο Πογέτ, σε συνέντευξη που παραχώρησε, τονίζοντας πως περιμένει την ανανέωσή του.

Στο συμβόλαιό του με την Εθνική Ελλάδας στάθηκε ο Γκουστάβο Πογέτ, τονίζοντας πως περιμένει αυτό να ανανεωθεί από την Ομοσπονδία. Ο ίδιος παράλληλα αναφέρθηκε και στο πέρασμά του από την ΑΕΚ, ενώ μίλησε και για τον Κώστα Φορτούνη.

window.setTimeout(function (){const cssHref='https://www.sportal.gr/css/sport-widgets.css?v=1699615566';if (!document.querySelector(`[href="${cssHref}"]`)){let scriptCss=document.createElement('link');scriptCss.href=cssHref;scriptCss.rel='stylesheet';scriptCss.type='text/css';document.body.appendChild(scriptCss);}const scriptSrc='https://widgets.sportal365.com/loader.bundle.min.js';if (!document.querySelector(`[src="${scriptSrc}"]`)){let scriptTag=document.createElement('script');scriptTag.src=scriptSrc;scriptTag.defer=true;scriptTag.onload=function (){let widgetLoaderConfig={CDN_URL: 'https://widgets.sportal365.com',ODD_CLIENT: 'default',APP_LINK: 'desktop',API_URL: 'https://football.cache.proxy.sportal365.com/',API_KEY: '2f852b4de2f3a5cf3188e74b33087bb4:2c18422f8e826a7d11aeed52edb2449e',LANG: 'el',REQUEST_INTERVAL: 30,ENABLE_BET_SLIP: false,AUTHOR: false,THEME: "light",TOURNAMENT_ORDER: "sportal_gr",LINK_OPTIONS_V2: {'player': {'url': '/podosfairo/paixtes/{playerId}'},'team': {'url': '/podosfairo/{teamId}'},'tournament': {'url': '/podosfairo/diorganoseis/{tournamentId}'},'match': {'url': '/podosfairo/agonas/{matchId}','sort': {'criteria': 'alphabetically', 'direction': 'asc'}},'configuration': {'newWindow': false},'standings_tournament': {'url': '/podosfairo/diorganoseis/{standingsId}/vathmologies'}}};window.setTimeout(function (){new SMPWidgetsLoader(widgetLoaderConfig);}, 200);};document.head.appendChild(scriptTag);} else {new SMPWidgetsLoader(widgetLoaderConfig);}}, 0);

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Πογέτ:

Για το εάν συμφωνεί στη φράση 'τέλος καλό όλα καλά' και τον χαρακτήρα του: «Συμφωνώ απόλυτα και ελπίζω να πάνε όλα καλά τον Μάρτιο. Όχι, δεν θα άλλαζα τίποτα από τον εαυτό μου. Ο μόνος που λέω 'όχι' είμαι εγώ. Το 'όχι' είναι όχι. Δεν αλλάζει».

Για το επιτελείο του στο ματς με τη Γαλλία: «Ήταν μια ευκαιρία να δω το staff μου. Το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό».

Για το εάν έπαιξαν και για αυτόν οι παίκτες του: «Θέλω να πιστεύω ότι έπαιξαν - και - για μένα (οι παίκτες του). Από τη συνάντηση που είχαμε και τη σχέση που έχουμε αναπτύξει πιστεύω ότι έπαιξαν για μένα».

Για τη σύνδεση της Ελλάδας με την Ουρουγουάη: «Όπως ζείτε έντονα εδώ τα ντέρμπι τα ζούμε και στην Ουρουγουάη. Με ντέρμπι όπως της Νασιονάλ με την Πενιαρόλ. Πάντα ένιωθα ότι θα γυρνούσα στην Ελλάδα. Μου ταιριάζει πολύ το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Για την ΑΕΚ: Το λάθος που έκανα (στην ΑΕΚ) ήταν να είμαι πολύ Βρετανός. Πολύ επαγγελματίας. Πριν καν τελειώσει το συμβόλαιό μου είχα ενημερώσει ότι θα αποχωρήσει και αυτό δεν άρεσε στο boss (αφεντικό). Είχαμε κάνει διαπραγματεύσεις αλλά απείχαμε πολύ. Είχα μία πολύ αγγλική άποψη. Είχα επικοινωνήσει νωρίτερα στον σύλλογο ότι θα αποχωρήσω. Αυτό τώρα δεν το κάνω. Έχω συμβόλαιο μέχρι τον Μάρτιο. Σίγουρα είναι και κάποια πράγματα ιδιωτικά.

Για το εάν θα γύριζε στην ΑΕΚ: «Δεν το ξέρω (εάν θα γυρίσει κάποτε στην ΑΕΚ επειδή η Εθνική παίζει στην OPAP Arena). Γιατί για παράδειγμα εμένα η πρώτη μου πρόταση ήταν να παίξουμε στη Λεωφόρο. Όταν το είπα τότε μου είπαν την ιστορία με τον Ότο. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με το γήπεδο αλλά θα θέλαμε και το πέταλο ανοιχτό. Τώρα γνωρίζω κάποια πράγματα περισσότερο».

Για το κατά πόσον η σύζυγός του ήταν θετική στην επιστροφή στην Ελλάδα: «Η γυναίκα μου μου είπε 100% 'πάμε στην Ελλάδα' αλλά με έναν όρο: 'πάμε στη Γλυφάδα'. Είναι ένα μέρος που θα μου άρεσε να μείνω για όλη μου τη ζωή. Όλη η γειτονιά με φωνάζει κόουτς. Μετά τον Βόλο μου έλεγαν όλοι 'ο προπονητής της Εθνικής ομάδας'».

Για την εξέλιξή του: «Ναι, είμαι πιο ώριμος και πιο σοφός. Περιμένω να μου ανανεώσουν το συμβόλαιο και να αρχίσω να μιλάω ελληνικά. Η πρώτη λέξη που έμαθα στην Ελλάδα ήταν 'αύριο'.

Για τον Τσε Γκεβάρα: «Η δική μου γενιά μεγαλώσαμε με τον Τσε Γκεβάρα. Ως ένα πολύ σημαντικό σύμβολο».

Για τους πολέμους: «Δεν μου αρέσει καθόλου η πολιτική. Και δεν είναι θέμα άποψης. Πραγματικά είναι τρομερά προβλήματα αυτά που δημιουργεί η πολιτική».

Για το τι τον τρελαίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Στο ελληνικό ποδόσφαιρο η πολιτική. Όλοι μαζί. Προσοχή εδώ. Εγώ θαυμάζω πολύ τον πρόεδρο της ΕΠΟ. Είναι μεγάλο πρόβλημα η πολιτική και δεν γίνεται να συνεχίζεται. Ένα πράγμα είναι επίσης το πώς παρκάρουν τα αυτοκίνητα. Δεν παρκάρουν. Απλά 'πετάνε' το αυτοκίνητό τους».

Για το ελληνικό ποδόσφαιρο: «Αισθάνθηκα άσχημα να βλέπω την Εθνική να παίζει στο ΟΑΚΑ με τόσο λίγο κόσμο. Οπότε ένας στόχος ήταν να αρχίσουμε να νικάμε για να ενώσουμε τον κόσμο και νομίζω έχουμε ήδη δει διαφορά σε αυτό το κομμάτι με τη σύνδεση με τον κόσμο. Ανυπομονώ και μετράω μέρες για τα παιχνίδια του Μαρτίου. Και εάν μου ανανεώσουν το συμβόλαιο μετά τον Μάρτιο θα μιλήσω για όλα. Για το προπονητικό κέντρο και για το γήπεδο που τώρα είναι κλειστό (Άγιο Κοσμά). Θα μιλήσω για όλα».

Για το εάν θα ήθελε συνάντηση με τους προπονητές των μεγάλων ομάδων ή των ομάδων ή τους προέδρους: «Με τους προπονητές ήδη μιλάμε. Με πρόεδρους ίσως με 2 ή 3. Ναι θα ήθελα. Δεν ξέρω εάν πολύς κόσμος θα ήθελα να το κάνω. Θα ήθελα να κάτσουμε στο τραπέζι για να μιλήσουμε για ποδόσφαιρο και όχι για πολιτική».

Για την αγκαλιά και τη συζήτηση με τον Ντεσάν: «Ναι μου το το είπε και μένα (ο Ντεσάν) ότι δεν έκατσα στον πάγκο για να τον αντιμετωπίσω».

Για το Καζακστάν: «Το σημαντικό είναι ότι βρήκαμε τρόπο να καταλάβουμε και να ενσωματώσουμε την ταυτότητά μας. Θα πρέπει να αλλάξουμε κάποια πράγματα. Τρέφουμε σεβασμό για το Καζακστάν. Επειδή έχουμε ήδη κατεβάσει ματς στον υπολογιστή και τα αναλύουμε και θα παίξουμε με το καλύτερο δυνατό σύστημα.

Για τις κλήσεις και το εάν είχε παρεμβάσεις: «Ποτέ κανείς δεν μου έχει επιβάλλει καμία κλήση. Δεν θα είχε πιθανότητα. Το μόνο που μου έτυχε ήταν παράπονα κάτω από το τραπέζι. Εγώ πάντα λέω ότι εάν υπάρχει κάποια αμφιβολία μπορεί να με καλέσουν (όποιος θέλει). Όσον αφορά στον Φορτούνη εγώ δεν έχω να κάνω κάποιο παραπάνω σχόλιο για την απόφασή του. Για τις κλήσεις το πιο σημαντικό είναι τα χαρακτηριστικά του παίκτη. Το πιο σημαντικό είναι να καταλάβουν τη φιλοσοφία μου και το τι ευθύνη έχουν παίζοντας στην Εθνική. Εάν γυρίζουμε τον χρόνο πίσω δεν είχα ποτέ δεύτερες σκέψεις για τις κλήσεις μου. Εμένα με ευχαριστεί η πίεση. Υπεύθυνος πάνω απ' όλα είμαι εγώ. Εγώ θα πάρω τις αποφάσεις που είναι πιο καλές για μένα. Εγώ είμαι αυτός που παίρνω τις αποφάσεις και έχω την ευθύνη αλλά δεν δέχομαι πίεση (εννοεί για το θέμα των κλήσεων). Ποτέ κανείς δεν μου τηλεφώνησε να μου ζητήσει το οτιδήποτε».

Για το τι δεν πήγε καλά με τον Φορτούνη: «Δεν υπάρχει κάτι παραπάνω. Ούτε... ανακάτεμα με την κουτάλα. Εγώ τον κάλεσα τον Μάρτιο αλλά μετά τον Ιούνιο δεν τον κάλεσα και του τηλεφώνησα να του πώ το γιατί. Μετά τον Σεπτέμβριο μου τηλεφώνησε για το ότι σταματά. Τον Κώστα φέρνουμε σε δύσκολη θέση τώρα. Είναι άδικο γιατί πήρε μία απόφαση. Κανένα θέμα ανταγωνισμού δεν υπήρχε με Μπακασέτα και Φορτούνη. Είναι 2 εξαιρετικοί επαγγελματίες. Εμένα δεν μου έδωσε καθόλου την εντύπωση ο Φορτούνης ότι δεν αντέχει την πίεση. Γιατί την κάνετε σε μένα την ερώτηση; Ο Κώστας πήρε την απόφαση. Στον Κώστα πρέπει να κάνετε την ερώτηση. Υπάρχουν παίκτες όπως ο Τζόρνταν που βγήκαν από το παιχνίδι και γύρισαν. Ναι η αγκαλιά μου είναι πάντα ανοιχτή. Έχουμε μία εξαιρετική σχέση. Με πήρε τηλέφωνο πριν ανακοινώσει την απόφασή του. Ναι γιατί όχι (εάν θέλει να γυρίσει). Είναι απόφασή του».

Για τον Κωνσταντέλια και το γιατί έπαιξε με Νέα Ζηλανδία ως βασικός και όχι με Γαλλία: «Πάντα ψάχνουν για προβλήματα που δεν υπάρχουν. Εγώ έχω εξαιρετική σχέση και με τον κόσμο του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ. Προσπαθήσουν να δημιουργήσουν προβλήματα με ψέμματα. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Εγώ είμαι ο προπονητής και φτιάχνω την ομάδα.

Είναι λίγο σύνθετο να το πω αυτό (για τον Κωνσταντέλια και σε σχέση με το τι πρέπει να κάνει). Έχει ορισμένα χαρακτηριστικά εξαιρετικής ποιότητας που πρέπει να εξελίξει.

Για τον Φαν'τ Σχιπ και πέραν από τον Μπακασέτα ποιοι άλλοι παίκτες τον έκαναν περήφανο: «Όχι δεν έχω μιλήσει με τον κ. Φαν'τ Σχιπ. Ως αρχηγοί υπάρχουν διάφοροι. Πολύ σημαντικός για μένα είναι ο Τζαβέλλας. Είναι ο ρόλος του στην ομάδα. Αλλά είμαστε γκρουπ πολύ σημαντικό. Οι αρχηγοί μας είναι πολύ σημαντικοί. Εξαιρετικοί αρχηγοί και πολυ καλοί χαρακτήρες: Μάνταλος, Μπακασέτας, Βλαχοδήμος, Κουρμπέλης, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Μπάλντοκ...»

Για τις επιλογές του σε παίκτες όπως με Ρέτσο, Μπουχαλάκη και Ζέκα: «Οι προπονητές είμαστε διαφορετικοί. Εάν ένας παίκτης μου τα υλοποιεί αυτά τα χαρακτηριστικά που θέλω στο γήπεδο είμαι ευχαριστημένος».

Για τον Τζαβέλλα και το ότι σταμάτησε και την αλλαγή του με τη Νέα Ζηλανδία: «Ούτε και εγώ ήξερα ότι θα αποχωρήσει. Ξέραμε πώς είχε 49 συμμετοχές. Ήταν μία απόφαση όλης της ομάδας θα είναι ο Τζαβέλλας για να γιορτάσει τις 50 συμμετοχές. Και όταν συνέβη αυτό καταλαβαίνετε το συναίσθημα. 100% θα ήθελα 3 - 4 ακόμα όπως τον Τζαβέλλα».

var disqus_config = function () { this.callbacks.onNewComment = [function(comment) { trackCommentGA4(comment); }]; }; (function() { var d = document, s = d.createElement('script'); s.src = 'https://www-sportal-gr.disqus.com/embed.js'; s.setAttribute('data-timestamp', +new Date()); (d.head || d.body).appendChild(s); })(); function trackCommentGA4(comment) { window.dataLayer = window.dataLayer || []; window.dataLayer.push({ event: 'submit_comment', form_state: 'success', method: 'cms' }); }