Το αφιέρωμα του Kicker για τη μάχη τίτλου στη Stoiximan Super League

Το αφιέρωμα του Kicker για τη μάχη τίτλου στη Stoiximan Super League

Ιάσονας Τσίλης 23:39 - 22.11.2023 / Ανανεώθηκε: 23:44 - 22.11.2023

Η γνωστή Γερμανική ιστοσελίδα Kicker, έκανε ένα αφιέρωμα στη Super League, αναλύοντας τα πεπραγμένα των τεσσάρων διεκδικητών του τίτλου.

Με τη Stoiximan Super League ασχολήθηκε η Γερμανική Kicker, κάνοντας ένα ειδικό αφιέρωμα στα όσα συμβαίνουν φέτος στο ελληνικό πρωτάθλημα αλλά και στην Ευρωπαϊκή πορεία των τεσσάρων διεκδικητών του τίτλου.

Όσον αφορά τον Ολυμπιακό, για τον οποίο ανέφερε ότι παλεύει κόντρα σε όλους και σε όλα, μίλησε αρχικά για τις πολλές αλλαγές παικτών το καλοκαίρι, καθώς και την έλευση του Ντιέγκο Μαρτίνεθ και του Αντόνιο Κορδόν.

Η Kicker, στάθηκε στο πολύ καλό ξεκίνημα των «ερυθρόλευκων» στη σεζόν, με μοναδικό μελανό σημείο την ήττα από τη Φράιμπουργκ και στη συνέχεια μίλησε για τα όσα έγιναν στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και τις έντονες αντιδράσεις από την πλευρά του Ολυμπιακού. Τέλος, ανέφερε ότι ακολούθησε η βαριά ήττα από τον ΠΑΟΚ, ο οποίος όπως είπε χαρακτηριστικά «συχνά προκαλεί προβλήματα στον Πειραιά». 

Για τον Παναθηναϊκό, στάθηκε κυρίως στη βελτίωση του στον επιθετικό τομέα, με ειδική αναφορά σε Σπόραρ και κυρίως Ιωαννίδη, για τον οποίο είπε ότι αρκετοί Ευρωπαϊκοί σύλλογοι, μεταξύ των οποίων η Στουτγκάρδη και η Άιντραχτ Φρανκφούρτης έχουν εκφράσει ενδιαφέρον.

Είπε ότι μεγάλος στόχος των «πρασίνων» είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος για πρώτη φορά μετά το 2010, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει τα προβλήματα τραυματισμών που έχει η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στο κέντρο της άμυνας, με τους Σένκεφελντ και Γεντβάι, να είναι οι μόνοι διαθέσιμοι ποδοσφαιριστές στη θέση αυτή.

Έπειτα, ασχολήθηκε με την περσινή νταμπλούχο ΑΕΚ. Τόνισε ότι την έχουν πληγώσει αρκετά οι τραυματισμοί, κυρίως του Λιβάι Γκαρσία και του Αραούχο, ενώ για τον πρώτο, ανέφερε ότι η «Ένωση» απέρριψε πρόταση 20 εκατομμυρίων ευρώ από τη Λανς.

Μίλησε για τον πολύ δύσκολο όμιλο που έχει η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα στο Europa League και για το πόσο, παρά την πολύ μεγάλη νίκη της στο «Amex» επί της Μπράιτον και τη γενικότερη καλή πορεία στον όμιλο, της έχει στοιχήσει στο πρωτάθλημα, με τις «γκέλες» κόντρα σε Πανσερραϊκό και Κηφισιά.

Αναφέρθηκε στο εξαιρετικό ρεκόρ της ΑΕΚ στα ντέρμπι, όπου μετράει δύο νίκες και μια ισοπαλία, αλλά και στην πολύ καυτή έδρα που διαθέτει, έχοντας τον μεγαλύτερο μέσο όρο εισιτηρίων στην Ελλάδα.

Όσον αφορά τον «Δικέφαλο του Βορρά», μίλησε κυρίως για την εξαιρετική του πορεία στον όμιλο του Conference League, στον οποίο είναι αήττητος και έχει ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση και θα παλέψει για την πρωτιά με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης στις 30 του μηνός στη Γερμανία.

Θύμισε κιόλας, ότι ο ΠΑΟΚ είχε φτάσει μέχρι τα προημιτελικά της διοργάνωσης το 2022, όπου αποκλείστηκε από τη Μαρσέιγ. Σε ότι έχει να κάνει με το πρωτάθλημα, έγραψε ότι οι Θεσσαλονικείς, απέχουν μόλις πέντε βαθμούς από την κορυφή, οπότε είναι πιθανά, ενώ έκανε ειδική αναφορά στον Γιάννη Κωνσταντέλια και στον Αντρίγια Ζίβκοβιτς, τους οποίους χαρακτήρισε πρωταγωνιστές του ΠΑΟΚ.

«Ζητάμε την άμεση διακοπή συνεργασίας με τον κ. Κλάτενμπεργκ»: Αυτά ανέφερε η επιστολή των 11 ομάδων προς τη Super League
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

22:39 - 22.11.2023

«Ζητάμε την άμεση διακοπή συνεργασίας με τον κ. Κλάτενμπεργκ»: Αυτά ανέφερε η επιστολή των 11 ομάδων προς τη Super League

Την παραίτηση του Μαρκ Κλάτενμπεργκ ζήτησαν μέσω επιστολής τους προς τη Super League έντεκα ομάδες, οι οποίες υποστήριξαν πως ο ίδιος δεν έχει ανταποκριθεί στα καθήκοντά του.

Στο τέλος, μίλησε για την μεγάλη πιθανότητα να βρεθούν και οι τέσσερις στα νοκ άουτ του Conference League, ενώ τόνισε ότι η ευρωπαϊκή πορεία της κάθε ομάδας ενδέχεται να κρίνει πολλά και για τη μάχη του τίτλου.