Ένα ακόμα καλοκαίρι με αγωνία για τον Πινέδα, περιμένει τον Αλμέιδα
i

Ορμπελίν Πινέδα και Ματίας Αλμέιδα/intime

Ένα ακόμα καλοκαίρι με αγωνία για τον Πινέδα, περιμένει τον Αλμέιδα

Κώστας Τσίλης 22:31 - 22.11.2023 / Ανανεώθηκε: 20:51 - 27.02.2024

Χωρίς διακοπές για δεύτερο συνεχόμενο καλοκαίρι θα υποχρεωθεί ο Πινέδα, λόγω υποχρεώσεων με την εθνική του Μεξικού και αυτό είναι κακό νέο για τον Αλμέιδα.

Δεν πρόκειται ο Ματίας Αλμέιδα να κοιμηθεί ήσυχος, μέχρι να δει την Πέμπτη τον Ορμπελίν Πινέδα να επιστρέφει ξανά στα Σπάτα, μετά τις υποχρεώσεις του με την εθνική ομάδα του Μεξικού και το τελευταίο ματς που έδωσε σήμερα τα ξημερώματα.

 Ένα ματς στο οποίο ο Πινέδα μπήκε ως αλλαγή και σκόραρε και σε κρίσιμο πέναλτι, χωρίς πάντως να καταπονηθεί πολύ καθώς μπήκε ως αλλαγή στην παράταση. Η αλήθεια είναι όμως, πως αναγκαστικά ο Αργεντινός τεχνικός θα πρέπει να μάθει να ζει με την... αγωνία για τις διεθνείς υποχρεώσεις του Μεξικανού. Άλλωστε τον περιμένει και ένα ακόμα δύσκολο καλοκαίρι. 

Το περασμένο καλοκαίρι ο Πινέδα έκανε ελάχιστες καλοκαιρινές διακοπές, καθώς είχε υποχρεώσεις με την εθνική ομάδα του Μεξικό στο Gold Cup. Έφτασε μάλιστα μέχρι και την κατάκτηση του συγκεκριμένου τροπαίου. Όμως είχε παιχνίδι μέχρι και τις 17 Ιουλίου.

 Έχασε ολόκληρο το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της ΑΕΚ στην Ολλανδία. Και ενσωματώθηκε στις προπονήσεις της ομάδας, έχοντας κάνει μόλις μια εβδομάδα διακοπές. 

Ένα σχεδόν ανάλογο καλοκαίρι, περιμένει τον Πινέδα και για το προσεχές καλοκαίρι. Υπάρχει στο καλεντάρι το Κόπα Αμέρικα. Το αντίστοιχο... Euro της Αμερικής δηλαδή, στο οποίο θα συμμετάσχει και η εθνική ομάδα του Μεξικό. Ξεκινά στις 20 Ιουνίου και λήγει στις 14 Ιουλίου.

 Είναι άγνωστο μέχρι που θα φτάσει η εθνική του Πινέδα. Αλλά σίγουρα θα κάνει λίγες διακοπές μετά την λήξη της σεζόν, διότι θα έχει προετοιμασία. Ενώ δεδομένα θα χάσει και ένα κομμάτι της καλοκαιρινής προετοιμασίας της ΑΕΚ

Προφανώς ο Αλμέιδα και θέλει και καμαρώνει την παρουσία του Πινέδα στην εθνική ομάδα του Μεξικό. Άλλωστε ξέρει πόσο σημαντικό είναι και για τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή.

Από την άλλη μεριά, ο Αργεντινός τεχνικός ξέρει πόσες δυσκολίες βάζει και στον Πινέδα και στην προετοιμασία της ΑΕΚ, ένα δεύτερο καλοκαίρι με φουλ υποχρεώσεις με την εθνική ομάδα για τον Μεξικανό χαφ.