Οι εθνικές ομάδες έχουν γίνει εφιάλτης φέτος για τον Αλμέιδα

Αλμέιδα

i

Ματίας Αλμέιδα/©intime

Οι εθνικές ομάδες έχουν γίνει εφιάλτης φέτος για τον Αλμέιδα

Κώστας Τσίλης 09:54 - 21.11.2023 / Ανανεώθηκε: 09:59 - 21.11.2023

Ο Γκαρσία δεν είναι ο πρώτος παίκτης της ΑΕΚ που επιστρέφει φέτος από την εθνική του ομάδα με ζήτημα τραυματισμού καθώς έχουν προηγηθεί ακόμα δυο

Είναι δεδομένο πως ο Ματίας Αλμέιδα καμαρώνει για τους πολλούς ποδοσφαιριστές που "δίνει" η ΑΕΚ στις εθνικές ομάδες. Άλλωστε πολλοί απ' αυτούς έγιναν διεθνείς ή κέρδισαν ξανά την θέση τους, μέσα από την δουλειά που κάνει ο Αργεντινός τεχνικός. Όπως όμως και δεδομένο είναι, πως ο Αλμέιδα θα βλέπει πλέον και λίγο τις εθνικές ομάδες σαν εφιάλτη. Και όχι άδικα, μ' όλα όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα στη σεζόν.

Και μόνο το γεγονός πως χθες το ιατρικό τιμ της ΑΕΚ δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από την άλλη άκρη του Ατλαντικού, με ενημέρωσε πως ο Λιβάι Γκαρσία επιστρέφει εσπευσμένα στην Ελλάδα λόγω ενοχλήσεων, θα ήταν αρκετό για να βλέπει με κακό μάτι τις εθνικές ο Αργεντινός τεχνικός. Πολλώ δε μάλλον, από την στιγμή που η περίπτωση του Γκαρσία, δεν είναι η μοναδική τους τελευταίους μήνες, που παίκτης της Ένωσης γυρίζει από διεθνή υποχρέωση με πρόβλημα τραυματισμού. 

Στις αμέσως προηγούμενη διακοπή για τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων, ένα ανάλογο τηλεφώνημα είχαν δεχθεί οι άνθρωποι της ΑΕΚ από την Σερβία για τον Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς. Με ζήτημα τραυματισμού επέστρεψε στην Αθήνα ο Σέρβος χαφ και χρειάστηκε να μείνει περίπου τρεις εβδομάδες εκτός αγωνιστικής δράσης. Ούτε όμως στον Γκατσίνοβιτς σταμάτησαν τα προβλήματα που προκάλεσαν φέτος στον Αλμέιδα οι εθνικές ομάδες. 

Στην διακοπή του Σεπτέμβρη, ο Αρόλντ Μουκουντι είχε επιστρέψει από τις υποχρεώσεις του με την εθνική ομάδα, έχοντας υποστεί μια λοίμωξη από βακτήριο σε τροφή. Χρειάστηκε ακόμα να φτάσει μέχρι το νοσοκομείο και να παραμείνει για νοσηλεία. Ενώ υποχρεώθηκε να απουσιάσει για σχεδόν δυο εβδομάδες από την αγωνιστική δράση. 

Μέσα σ' όλα αυτά, προσθέστε και το γεγονός πως κάθε φορά που ο Ορμπελίν Πινέδα φεύγει για υποχρεώσεις με την εθνική ομάδα του Μεξικού, ο χρόνος της επιστροφής του στην Αθήνα και στις προπονήσεις της ΑΕΚ είναι τέτοιος, που καθιστά σχεδόν απαγορευτική την παρουσία του στην βασική ενδεκάδα στο ματς πρωταθλήματος που ακολουθεί. Έγινε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στη Νέα Φιλαδέλφεια, έγινε με τον Αστέρα στην Τρίπολη.