Η ΑΕΚ τιμωρήθηκε από την UEFA με κλείσιμο του πετάλου των οργανωμένων για μια αγωνιστική, με διετή αναστολή

OPAP Arena

i

© Intime

Η ΑΕΚ τιμωρήθηκε από την UEFA με κλείσιμο του πετάλου των οργανωμένων για μια αγωνιστική, με διετή αναστολή

Κώστας Τσίλης 17:41 - 20.11.2023 / Ανανεώθηκε: 17:43 - 20.11.2023

Έπεσε καμπάνα από την UEFA στην ΑΕΚ για τα βεγγαλικά και τα καπνογόνα στο ματς με την Μαρσέιγ, με μια αγωνιστική κλείσιμο της κερκίδας των οργανωμένων, αλλά με διετή αναστολή

Μπορεί η ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε στο ματς με την Μαρσέιγ στη Νέα Φιλαδέλφεια να ήταν εντυπωσιακή, αλλά κόστισε στην ΑΕΚ. Η UEFA και για τα καπνογόνα και για τα βεγγαλικά, έριξε "καμπάνα" στην Ένωση με κλείσιμο του πετάλου των οργανωμένων οπαδών για μια αγωνιστική, αλλά με διετή αναστολή. 

Αυτό σημαίνει πρακτικά πως το παραμικρό να γίνει στα επόμενα ευρωπαϊκά ματς της ΑΕΚ, για τα επόμενα δυο χρόνια, το πέταλο των οργανωμένων θα κλείσει αυτόματα για ένα ματς. Και από εκεί και πέρα βεβαίως, η Ένωση θα μπει και στην διαδικασία της υποτροπής. Κάτι που μπορεί να σημαίνει ακόμα μεγαλύτερες ποινές. Επίσης επιβλήθηκε και πρόστιμο 76χιλιάδων ευρώ, που ήρθε να προστεθεί στο προηγούμενο των 82χιλιάδων. 

Μάλιστα, αυτή την φορά την πειθαρχική παραπομπή της ΑΕΚ, δεν την εξέτασε καν το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό όργανο της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Πήγε απευθείας στο δευτεροβάθμιο, κάτι που αποτελεί ξεκάθαρο δείγμα της σοβαρότητας της κατάστασης. Και φυσικά είναι δυνατό καμπανάκι για την ΑΕΚ.