Ο έλεγχος των μεταγραφών του ΠΑΟΚ: Αυτοί που έχουν ξεχωρίσει και οι «απογοητεύσεις»

Εκόνγκ - Σαμάτα

i

© Intime

Ο έλεγχος των μεταγραφών του ΠΑΟΚ: Αυτοί που έχουν ξεχωρίσει και οι «απογοητεύσεις»

Ο επιρρεπής στο λάθος Εκόνγκ, ο ξεχωριστός Μπάμπα, ο θετικός Ντεσπόντοφ που του λείπει το κάτι παραπάνω και η περίπτωση του Άλι Σαμάτα. Το Sportal σας παρουσιάζει τον πρώτο έλεγχο των μεταγραφών του ΠΑΟΚ.

Η χρονιά μέχρι στιγμής για τον ΠΑΟΚ κυλάει εξαιρετικά. Το σύνολο του Ράζβαν Λουτσέσκου τα πηγαίνει περίφημα στην Ευρώπη, καθώς εκτός από τις συνεχόμενες προκρίσεις στα προκριματικά του καλοκαιριού, το 3/3 στις πρώτες αγωνιστικές του ομίλου και η πρόσφατη ισοπαλία κόντρα στην Αμπερντίν (2-2), «κλείδωσαν» την πρόκριση για τους «32» και πλέον ακολουθεί ο τελικός... πρωτιάς στη Φρανκφούρτη κόντρα στην Άιντραχτ (30/11, 22:00).

Όσον αφορά την πορεία στο πρωτάθλημα, ο Δικέφαλος βρίσκεται στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 23 πόντους και μόλις στο -5 από την κορυφή. 

Μπορεί οι Θεσσαλονικείς στα πρώτα ντέρμπι απέναντι σε Άρη, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ να μην πανηγύρισαν το τρίποντο, ωστόσο ο πρόσφατος θρίαμβος στο Φάληρο με τον Ολυμπιακό κράτησε ζωντανό τον ΠΑΟΚ στη «μάχη» του τίτλου κι έστειλε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.

Με αφορμή τη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω των εθνικών ομάδων, το Sportal σας παρουσιάζει τον έλεγχο των μεταγραφών του Δικεφάλου, τους παίκτες που έχουν κάνει τη διαφορά, τις «απογοητεύσεις» αλλά και τα όσα περιμένει ο Ράζβαν Λουτσέσκου από αυτούς.

Ο ξεχωριστός Ράχμαν Μπάμπα

Μετά την πρώτη θητεία του στην Τούμπα τη σεζόν 2020-21, ο Ράχμαν Μπάμπα επέστρεψε στον ΠΑΟΚ με σκοπό να αποτελέσει ένα αξιόπιστο δίδυμο μαζί με τον Ράφα Σοάρες στη θέση του αριστερού οπισθοφύλακα. Μέχρι στιγμής, η μεταγραφή του Γκανέζου μπακ έχει αποδειχτεί... λίρα εκατό.

Ο ίδιος έχει καταγράψει 17 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με απολογισμό δύο ασίστ. Ο Ρουμάνος τεχνικός τον έχει καθιερώσει στα βασικά του πλάνα, θέλοντας έτσι να τον επιβραβεύσει για τη συνολική του παρουσία τους τελευταίους μήνες.

Ο Σαμάτα που ακόμα... ψάχνεται

Μετά τη φυγή του Νέλσον Ολιβέιρα, ο ΠΑΟΚ οδηγήθηκε στη λύση του Άλι Σαμάτα για τη θέση του βασικού επιθετικού. Ο Τανζανός φορ ήρθε στην Τούμπα με υψηλές προσδοκίες, καθώς οι παραστάσεις του και το πλούσιο βιογραφικό του δημιούργησαν ένα κλίμα ενθουσιασμού.

Μέχρι στιγμής ωστόσο τα πράγματα δεν έχουν εξελιχθεί όπως θα περίμενε ο ίδιος και ο σύλλογος. Ο Τανζανός φορ κινείται σε... ρηχά νερά, έχει βρει δίχτυα μόλις τρεις φορές σε 17 ματς και ο Μπράντον Τόμας δείχνει να έχει τον πρώτο λόγο στην «αιχμή του δόρατος».

Ο επιρρεπής στο λάθος Εκόνγκ

Ο Τροστ Εκόνγκ ήρθε στην Τούμπα για λογαριασμό του ΠΑΟΚ, με σκοπό να καλύψει το κενό που άφησε ο αρχηγός Ίνγκι Ίνγκασον στην ανασταλτική γραμμή. Ο πολύπειρος στόπερ από τη Νιγηρία μπήκε κατευθείαν στα βαθιά, ωστόσο όπως φαίνεται δεν έχει προσαρμοστεί ακόμη.

Μερικές κακές επιλογές και κάποια λάθη που έχουν στοιχίσει στην ομάδα δεν έχουν αφήσει τον 30χρονο να δείξει τον πραγματικό του εαυτό, για τον οποίο διακρίθηκε σε πρωταθλήματα όπως η Premier League και η Serie A.

Μέχρι τη δεδομένη χρονική στιγμή, ο Εκόνγκ έχει αγωνιστεί σε 16 ματς σε πρωτάθλημα κι Ευρώπη, με απολογισμό μία ασίστ.

Ο Κεντζιόρα των δύο θέσεων

Τον περασμένο Ιούλιο, ο «Δικέφαλος του Βορρά» ανακοίνωσε την επιστροφή του Τόμας Κεντζιόρα, ο οποίος θα αγωνιστεί ως δανεικός και την αγωνιστική περίοδο 2023/24. Ο Πολωνός αμυντικός επέστρεψε στην ομάδα της Θεσσαλονίκης κυρίως για να αποτελέσει τη δεύτερη επιλογή στη θέση του δεξιού στόπερ πίσω από τον Εκόνγκ, ωστόσο στα πρώτα ματς τον είδαμε να αγωνίζεται ως δεξί μπακ.

O 29χρονος ποδοσφαιριστής έχει καταγράψει 16 συμμετοχές, ενώ αποκορύφωμα αποτελεί η εξαιρετική του απόδοση στο «Γ. Καραϊσκάκης» στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, στο οποίο αγωνίστηκε ως στόπερ αντί του Εκόνγκ.

Ο «αόρατος» Μάρκος Αντόνιο

Την πρώτη μέρα του Σεπτεμβρίου, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ με ανακοίνωσή της γνωστοποίησε τη μεταγραφή του Μάρκος Αντόνιο. Το μεταγραφικό σίριαλ του καλοκαιριού έληξε αισίως και ο Βραζιλιάνος μέσος αποκτήθηκε με τη μορφή δανεισμού από τον Δικέφαλο. 

Μπορεί με την έλευση του 23χρονου ποδοσφαιριστή να υπήρξε μία μεγάλη ικανοποίηση στο «ασπρόμαυρο στρατόπεδο», ωστόσο δύο μήνες μετά την ανακοίνωση της μεταγραφής του και ο Βραζιλιάνος δεν έχει καταφέρει να συμπεριληφθεί στην αποστολή της ομάδας.

Στις αρχές του Αυγούστου, ο Μάρκος Αντόνιο τραυματίστηκε σε ένα φιλικό της Λάτσιο κι όπως έδειξαν οι εξετάσεις, υπέστη πολύ βαριά θλάση 2ου προς 3ου βαθμού στον μηρό. Όπως είναι γνωστό, τέτοιου είδους τραυματισμοί απαιτούν σωστή και μακροχρόνια αποθεραπεία, καθώς εάν δεν λειτουργήσουν όλα όπως πρέπει η ζημιά μπορεί να γίνει ακόμα μεγαλύτερη.

Ο θετικός Ντεσπόντοφ και το κάτι παραπάνω που... λείπει

Το μεταγραφικό «μπαμ» με τον Κίριλ Ντεσπόντοφ στον ΠΑΟΚ αποτέλεσε το... κερασάκι στην τούρτα. Ο Βούλγαρος διεθνής εξτρέμ με όπλο το πλούσιο βιογραφικό του και τις  εντυπωσιακές επιδόσεις στη Λουντογκόρετς, ήρθε στη Θεσσαλονίκη με σκοπό να κάνει τη διαφορά στην επιθετική γραμμή των ασπρόμαυρων.

Ωστόσο, η εξαιρετική περίοδο που διανύουν τόσο ο Τάισον όσο και ο Ζίβκοβιτς, δεν έχουν επιτρέψει στον Λουτσέσκου να δώσει τον χρόνο συμμετοχής που θα ήθελε και ο ίδιος ο Βούλγαρος.

Μέχρι στιγμής, το πρόσημο από την εικόνα του διεθνή και αρχηγού με την Εθνική Βουλγαρίας ποδοσφαιριστή είναι θετικό. Ο ίδιος μετράει δύο γκολ και τρεις ασίστ σε 12 ματς, ενώ και οι φαρμακερές του εκτελέσεις στα στημένα έχουν αποδειχτεί «χρυσάφι», όμως αυτό το κάτι παραπάνω δεν έχει έρθει ακόμα.

Το αξιόπιστο δίδυμο Μεϊτέ - Οζντόεφ

Στα πρώτα του ματς του καλοκαιριού για την προκριματική φάση του Conference League, ο Λουτσέσκου επέλεξε το δίδυμο Σβαμπ - Τσιγγάρας στη μεσαία γραμμή. Ωστόσο στη συνέχεια και με την έλευση των Μεϊτέ, Οζντόεφ τα δεδομένα άλλαξαν. Οι δύο μεταγραφικές κινήσεις για τον χώρο του κέντρου μπήκαν στην εξίσωση, χρειάστηκαν χρόνο προσαρμογής και πλέον δείχνουν να αποτελούν κάτι παραπάνω από πολύτιμα εργαλεία στη φαρέτρα του Ρουμάνου τεχνικού.

Από τη μία, ο Μαγκόμεντ Οζντόεφ έχει καταγράψει 18 συμμετοχές με τρία γκολ, ενώ ο «παρτενέρ» του έχει μετρήσει τις μισές εμφανίσεις (9).