Φερέιρα: «Στον ΠΑΟΚ έμαθα να είμαι ψυχρός»

Αμπέλ Φερέιρα

i

© Intime

Φερέιρα: «Στον ΠΑΟΚ έμαθα να είμαι ψυχρός»

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 13:22 - 18.11.2023 / Ανανεώθηκε: 14:10 - 18.11.2023

Ο Αμπέλ Φερέιρα μίλησε για ακόμη μία φορά για το παρελθόν του και την εποχή που βρισκόταν στον πάγκο του ΠΑΟΚ.

Ο Αμπέλ Φερέιρα δεν ξεχνάει την παρουσία του στην Τούμπα και στον ΠΑΟΚ, στου οποίου τον πάγκο κάθισε για 1,5 σεζόν.

Πριν λίγες ώρες, ο Πορτογάλος τεχνικός της Παλμέιρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στα ΜΜΕ της Βραζιλίας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στον «Δικέφαλο του Βορρά», 

Μεταξύ άλλων είπε ο Πορτογάλος:

«Είναι ντροπή να έχουμε οκτώ παιχνίδια στην σειρά με δύο, τρεις μέρες ενδιάμεσα κενές, είναι ντροπή αυτό που κάνουν στους παίκτες και το βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο. Έχει κορυφαίο κοινό, έχει παίκτες υψηλής ποιότητας που πασχίζουν να παίξουν ανά δύο μέρες, είναι παράνοια».

Όσον αφορά για το γεγονός πως έχει κατηγορηθεί πως δεν καταλαβαίνει την κουλτούρα της Λατινικής Αμερικής απάντησε:

«Δεν είμαι Βραζιλιάνος, είμαι Ευρωπαίος. Συγνώμη που σας το λέω αυτό. Δεν μεγάλωσα σε βραζιλιάνικη ποδοσφαιρική σχολή. Είμαι Ευρωπαίος. Και είμαι και κάτι περισσότερο».

Στη συνέχεια σημείωσε:

«Ήρθα από τον ΠΑΟΚ, και στον ΠΑΟΚ έμαθα να είμαι ψυχρός. Κι εδώ είναι όλα τόσο συναισθηματικά».

Άμπελ Φερέιρα: «Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει να παίρνει χρήματα από μένα»

Να θυμίσουμε πως πριν μερικές μέρες, ο Πορτογάλος πρώην τεχνικός του ΠΑΟΚ τόνισε ότι οι Θεσσαλονικείς συνεχίζουν να λαμβάνουν χρήματα όσο παίρνει τίτλους με την Παλμέιρας.

Ο «Δικέφαλος» πούλησε τον Πορτογάλο τεχνικό το φθινόπωρο του 2020 στον βραζιλιάνικο σύλλογο με ένα ποσό κάτω από ένα εκατ. ευρώ. Στη συμφωνία οι Θεσσαλονικείς ήταν γνωστό πως είχαν και ρήτρα, όπου αναφερόταν ότι θα παίρνουν μπόνους για κάθε επιτυχία του Φερέιρα. Μόνο που αυτή αφορούσε τη συνολική παρουσία στους Βραζιλιάνους κι όχι ένα μικρό διάστημα.

«Για να ξέρετε. Ο ΠΑΟΚ, ο πρώην σύλλογος μου, συνεχίζει να λαμβάνει μέρος του μισθού μου, αλλά κι από την Παλμέιρας ένα ποσό όταν κερδίζουμε τίτλους», είπε μεταξύ άλλων.