Πογέτ: «Ο τελικός είναι με το Καζακστάν»

Ο Γκουστάβο Πογέτ

i

© Intime

Πογέτ: «Ο τελικός είναι με το Καζακστάν»

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 14:41 - 23.11.2023 / Ανανεώθηκε: 17:55 - 21.03.2024

Μετά την κλήρωση για την έδρα του τελικού, ο Γκουστάβο Πογέτ κλήθηκε να σχολιάσει τα εμπόδια που θα χρειαστεί να ξεπεράσει η Ελλάδα για να βρεθεί στην τελική φάση του Euro 2024.

Όπως έγινε γνωστό, η Εθνική Ελλάδας θα διεκδικήσει την πρόκριση της στα τελικά του Euro μέσω του Path C και στον ημιτελικό θα αντιμετωπίσει το Καζακστάν. Αν η ομάδα του Γκουστάβο Πογέτ προκριθεί τότε στον τελικό θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Γεωργία - Λουξεμβούργο. Αυτό που προέκυψε από τη σημερινή κλήρωση είναι η έδρα του τελικού.

Από τη διαδικασία λοιπόν προέκυψε ότι ο τελικός του Path C θα διεξαχθεί στη Γεωργία ή στο Λουξεμβούργο (ανάλογα φυσικά με το ποια ομάδα θα προκριθεί).

Με αφορμή την κλήρωση της έδρας, ο Γκουστάβο Πογέτ ανέφερε πως τα... σπουδαία είναι με το Καζακστάν και πως δεν υπάρχει τελικός, πριν από τον ημιτελικό.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Σήμερα εξαργυρώσαμε την πορεία μας στο Nations League, η οποία μας πρόσφερε τη δυνατότητα να διεκδικήσουμε την επιστροφή της Εθνικής Ομάδας σε μία μεγάλη διεθνή διοργάνωση.

Ήμασταν από τις πρώτες ομάδες που εξασφάλισαν μία θέση στα play-offs πριν ολοκληρωθεί ο κύκλος των αγώνων μας και είμαστε υπερήφανοι για αυτή την αγωνιστική επίδοση, καθώς εκπλήρωσε τον πρώτο βασικό στόχο που μου είχε τεθεί από την Ομοσπονδία.

Ο μεγάλος στόχος, όμως, είναι το EURO 2024, για το οποίο εγώ και οι ποδοσφαιριστές μου θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, έτσι ώστε να προσφέρουμε την πρόκριση στους Έλληνες.

Σχετικά με τη σημερινή διαδικασία και τον καθορισμό της έδρας του τελικού των play-offs, αυτό που έχω να σχολιάσω είναι απλό: δεν υπάρχει τελικός, πριν από τον ημιτελικό. Για εμάς, τελικός είναι ο αγώνας με το Καζακστάν. Σε αυτόν εστιάζουμε την προσοχή μας και αυτόν πρέπει να κερδίσουμε για να είμαστε πιο κοντά στο EURO 2024. 

Το Ελλάδα - Γαλλία ήταν το πρώτο ισόπαλο ματς στον όμιλο της «γαλανόλευκης»
EURO

16:40 - 22.11.2023

Το Ελλάδα - Γαλλία ήταν το πρώτο ισόπαλο ματς στον όμιλο της «γαλανόλευκης»

Χρειάστηκε να περάσουν 10 αγωνιστικές στα προκριματικά του Euro, μέχρι να προκύψει η πρώτη ισοπαλία στον Β' όμιλο. Αυτή ήρθε το βράδυ της Τρίτης (21/11), στο απίθανο παιχνίδι της Ελλάδας με τη Γαλλία.

Από τη σημερινή κλήρωση στην έδρα της ΟΥΕΦΑ για το πιθανό δεύτερο παιχνίδι μας, δεν προέκυψε το αποτέλεσμα που θέλαμε, αλλά ας μην παραπονιόμαστε και ας συγκεντρωθούμε στον δικό μας τελικό με το Καζακστάν».