Ρέτσος: «Θα είναι άδικο να μην είναι και ο Πογέτ στα τελικά του Euro - Δεν έχουμε άγχος για τα playoffs»

Παναγιώτης Ρέτσος

i

©Intime

Ρέτσος: «Θα είναι άδικο να μην είναι και ο Πογέτ στα τελικά του Euro - Δεν έχουμε άγχος για τα playoffs»

Κώστας Τσιακλής 15:44 - 23.11.2023

Ο Παναγιώτης Ρέτσος μίλησε στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 και αναφέρθηκε στην Εθνική Ελλάδας, τον Γκουστάβο Πογέτ αλλά και στις εμφανίσεις του τη φετινή σεζόν.

Ο Παναγιώτης Ρέτσος παραχώρησε δηλώσεις στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6. και μίλησε για τα playoffs του Nations League αλλά και το ματς της Εθνικής Ελλάδας κόντρα στη Γαλλία. Επιπλέον ο αμυντικός του Ολυμπιακού, αναφέρθηκε και στις προσωπικές του εμφανίσεις τη φετινή σεζόν.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ρέτσου: 

Αρχικά μίλησε για τις εμφανίσεις του και είπε: «Φέτος έχει ξεκινήσει πολύ καλά η σεζόν, έχω πάρει παιχνίδια και αυτοπεποίθηση. Δεν κοιτάω τι είχε γίνει στην περσινή σεζόν, αισθάνομαι καλά το σώμα μου και κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ».

Για το αν επηρεάστηκε ψυχολογικά από τις προηγούμενες χρονιές πρόσθεσε: «Είναι κάτι δύσκολο, σε μία καριέρα δεν υπάρχουν μόνο ευχάριστες στιγμές. Εγώ είχα ένα συνεχόμενο διάστημα κάποια χρόνια με τραυματισμούς, αλλά είχα δίπλα μου την οικογένεια μου. Δούλεψα και εγώ μόνος μου κα είμαι πλέον καλά».

Για το ότι μπορεί να παίζει άνετα με την μπάλα στα πόδια δήλωσε: «Ανέκαθεν είχα το χαρακτηριστικό αυτό. Σίγουρο έχω δουλέψει σε κάποιες λεπτομέρειες για το πότε πρέπει να το κάνω και πότε όχι, και το πότε πρέπει να ρισκάρω. Παίζει όμως και σημαντικό ρόλο το γεγονός ότι έχω μπροστά μου πολύ καλούς παίκτες».

Όσο αφορά το ματς της Ελλάδας με τη Γαλλία είπε: «Όλα τα παιδιά ήμασταν καλά σε αυτό το ματς. Και για αυτό βγάλαμε αυτό το αποτέλεσμα στο χορτάρι. Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους και «ευχαριστώ» στον κόσμο που μας στήριξε και ήταν μια .πολλή όμορφη εμπειρία. Ηλπίζαμε σε ένα σημείο για τη νίκη αλλά όταν παίζεις με αντίπαλους τέτοιους παίκτες…».

Για την Εθνική γενικότερα ανέφερε: «Όλοι θα συμφωνήσουν, ότι όταν παίζεις με το εθνόσημο αφήνεις πίσω το εγώ. Παίζει μεγάλο ρόλο ο προπονητής και σε αυτό. Όλοι ήμασταν και σε ένα καλό επίπεδο. Έχουμε πολύ καλές σχέσεις μεταξύ μας και αυτό παίζει ρόλο».

Για τον Γκουστάβο Πογέτ και την πιθανότητα να παίξουν στο Euro χωρίς αυτόν είπε: «Δεν πρέπει να γίνει αυτό. Να πάμε στα τελικά του Euro χωρίς τον προπονητή αυτό. Εκτός από εμάς σαν ομάδα το αξίζει και ο προπονητής να είναι στα τελικά. Θα είναι άδικο να μην είναι».

Στη συνέχεια σχολίασε και τα playoffs του Nations League: «Είναι 2 ματς που δεν έχουν σχέση που παίξαμε στους ομίλους με Γαλλία και Ολλανδία. Όλοι περιμένουμε πως και πώς. Δεν έχουμε άγχος γιατί όλοι έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας. Αν δείξουμε την εικόνα που είχαμε στα περισσότερα ματς στου ομίλου τότε θα μπορέσουμε να προκριθούμε».

Μπακασέτας: «Θα είναι μεγάλη αδικία η φυγή του Πογέτ - Δεν βρίσκω τον λόγο»
ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ

15:37 - 23.11.2023

Μπακασέτας: «Θα είναι μεγάλη αδικία η φυγή του Πογέτ - Δεν βρίσκω τον λόγο»

Ο Τάσος Μπακασέτας κλήθηκε να σχολιάσει την σπουδαία εμφάνιση κόντρα στη Γαλλία, τον στόχο της πρόκρισης στα τελικά του Euro 2024 αλλά και τα όσα ακούγονται γύρω από το όνομα του Γκουστάβο Πογέτ.

Για το αν ένιωσε ότι είναι δυνατοί κόντρα στη Γαλλία: «Υπήρξαν στιγμές που κρατούσαμε τη μπάλα περισσότερα από όσο συνηθίζουμε με τέτοιες ομάδες και το ένιωσα ότι μπορούμε να πάρουμε τη νίκη»

Τέλος σχολίασε την εμφάνιση της Εθνικής στο δεύτερο ημίχρονο: «Από το πρώτο ημίχρονο είχαμε την αίσθηση ότι ήμασταν καλά. Στο β ημίχρονο μπήκαμε στο ματς σαν να είναι 0-0. Και όταν πετύχαμε το γκολ τότε ήμασταν ακόμη καλύτεροι».