H τελευταία φορά που η Εθνική Ελλάδας πέτυχε πέντε γκολ (vids)

Εθνική Ελλάδας

i

Εθνική Ελλάδας/ ©Intime

H τελευταία φορά που η Εθνική Ελλάδας πέτυχε πέντε γκολ (vids)

Ελένη Ανδρικοπούλου 23:56 - 10.09.2023 / Ανανεώθηκε: 00:16 - 11.09.2023

Η Εθνική Ελλάδας ήταν καταιγιστική κόντρα στο Γιβραλτάρ, καθώς επικράτησε με 5-0. Από δύο γκολ σημείωσαν ο Γιώργος Μασούρας κι ο Ντίνος Μαυροπάνος, σκόρερ κι ο Δημήτρης Πέλκας. Σχεδόν δεκατέσσερα χρόνια μετά η «γαλανόλευκη» πετυχαίνει πέντε τέρματα.

Εύκολο βράδυ είχε η Εθνική Ελλάδας κόντρα στο Γιβραλτάρ. Η «γαλανόλευκη» ήταν ανώτερη καθ΄ όλη τη διάρκεια του ματς, είχε τον απόλυτο έλεγχο και πήρε την νίκη με 5-0 «OPAP Arena» για την 6η αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2024.

Το σκορ άνοιξε ο Δημήτρης Πέλκας στο 9΄ με σουτ μέσα από την μικρή περιοχή και ο Ντίνος Μαυροπάνος στο 23ο λεπτό διπλασίασε τα τέρματα της Εθνικής Ελλάδας με κεφαλιά. Το 3-0 ήρθε από τον Γιώργο Μασούρα, ο οποίος πάτησε στην περιοχή από τα δεξιά, εκτέλεσε κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 70'.

Ο Ντίνος Μαυροπάνος στο 82' ξανά με το κεφάλι πέτυχε το τέταρτο γκολ, σημειώνοντας το δεύτερο προσωπικό του τέρμα. Στο 90+1' κι ο Γιώργος Μασούρας διπλασίασε τα τέρματα του, καθώς με άψογο πλασέ έγραψε το 5-0. 

Πότε ήταν άραγε η τελευταία φορά που το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βρίσκει πέντε φορές το δρόμο προς τα δίχτυα; Η απάντηση είναι στις 10 Οκτωβρίου 2009, όταν είχε επικρατήσει με 5-2 της Λετονίας. Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Φάνης Γκέκας, ο οποίος σημείωσε τέσσερα τέρματα (4’, 47’, 57’ και 90’) ενώ το… κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Γιώργος Σαμαράς στο 72’ με γυριστό ψαλιδάκι.