Τα τρία διλήμματα του Πογέτ για την καθοριστική αναμέτρηση με την Ολλανδία (vid+gallery)

Τα τρία διλήμματα του Πογέτ για την καθοριστική αναμέτρηση με την Ολλανδία (vid+gallery)

Γιώργος Σακελλαρίου 21:55 - 04.09.2023 / Ανανεώθηκε: 21:55 - 04.09.2023

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γκουστάβο Πογέτ είναι σκεπτικός για τρεις θέσεις στον άξονα. Στην κορυφή της επίθεσης, στα χαφ και για τον παρτενέρ του Χατζηδιάκου.

Η πρώτη προπόνηση της Εθνικής ομάδας για το κομβικής σημασίας εκτός έδρας παιχνίδι με την Ολλανδία ολοκληρώθηκε το αθλητικό κέντρο του Ατρόμητου.

Όσοι παίκτες είχαν συμμετοχή σε αγώνες την Κυριακή με τους συλλόγους τους έκαναν πρόγραμμα αποθεραπείας. Οι υπόλοιποι δούλεψαν στην κατοχή, στην κυκλοφορία της μπάλας με χτίσιμο του παιχνιδιού φυσικά από τα μετόπισθεν κι αντίστοιχα πρέσινγκ και ολοκλήρωσαν με διπλό στο μισό γήπεδο.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γκουστάβο Πογέτ δεν έχει ν’ αντιμετωπίσει στην παρούσα φάση ιδιαίτερα προβλήματα. Ο Κουρμπέλης είχε ενοχλήσεις και δεν έπαιξε στο τελευταίο ματς της Τράμπζονσπορ, αλλά γυμνάστηκε κανονικά. Ο Πογέτ στην άσκηση της κυκλοφορίας συνέχεια έκανε παρατηρήσεις και ζητούσε από τους παίκτες του να παίρνουν θέσεις, να έχουν κίνηση για να απελευθερώνονται και να αποφεύγουν την πίεση κι έδειξε ικανοποιημένος με την ανταπόκριση των ποδοσφαιριστών.

Σε ό,τι αφορά την ενδεκάδα, αυτή τη στιγμή όλα δείχνουν ότι είναι σκεπτικός για τρεις θέσεις σε σχέση με το προηγούμενο ματς κόντρα στη Γαλλία. Στην επίθεση είχε ξεκινήσει κόντρα στους «τρικολόρ» ο Γιακουμάκης, όμως, ο Παυλίδης είναι σε καλή κατάσταση, πέτυχε δύο γκολ την Κυριακή με την Αλκμάαρ και γνωρίζει φυσικά τον τρόπο παιχνιδιού των Ολλανδών.

Στα χαφ στη Γαλλία είχαν ξεκινήσει οι Κουρμπέλης, Σιώπης. Ο πρώτος που δεν έπαιξε στο τελευταίο ματς με την ομάδα του, είναι το φαβορί, αλλά δεν αποκλείεται κάποια έκπληξη, είτε με τον Μπουχαλάκη είτε με τον Μάνταλο, αν θελήσει να κάνει πιο επιθετικό το παιχνίδι. Αν ο τελευταίος που ήταν βασικός στη Γαλλία παίξει στον άξονα, τότε ο Πέλκας διεκδικεί μία θέση στην επιθετική τριάδα. Σε κάθε περίπτωση ο Κουρμπέλης είναι το φαβορί και ο Μάνταλος επίσης είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα ξεκινήσει.

Στην άμυνα ο Μαυροπάνος είναι τιμωρημένος και παρτενέρ του Χατζηδιάκου θα είναι εκτός απροόπτου, ο Τζαβέλλας. Στο τέρμα θα βρίσκεται ο Βλαχοδήμος, αριστερά ο Τσιμίκας και δεξιά ο Μπάλντοκ. Σίγουροι θεωρούνται φυσικά οι Σιώπης, Μπακασέτας και Μασούρας.

Δείτε βίντεο και φωτορεπορτάζ από την προπόνηση: