Ο Αλεξανδρόπουλος κλήθηκε στην Εθνική όταν δεν έπαιζε στη Σπόρτινγκ και δεν κλήθηκε τώρα που διακρίνεται στον Ολυμπιακό

Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος

i

©intime

Ο Αλεξανδρόπουλος κλήθηκε στην Εθνική όταν δεν έπαιζε στη Σπόρτινγκ και δεν κλήθηκε τώρα που διακρίνεται στον Ολυμπιακό

Μαρία Δαλιάνη • 13:06 - 02.09.2023 / Ανανεώθηκε: 17:56 - 05.12.2023

Ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος δεν βρισκόταν στις κλήσεις του Γκουστάβο Πογιέτ γεγονός που προκάλεσε εντύπωση αν αναλογιστεί κανείς ότι ο νεαρός άσος έχει ξαναβρεί την φόρμα του με τα «ερυθρόλευκα».

Έκπληξη προκάλεσαν το μεσημέρι της Παρασκευής (1/09) οι κλήσεις του Γκουστάβο Πογιέτ για τα επερχόμενα παιχνίδια της Εθνικής Ελλάδας για τα προκριματικά του Euro 2024. Το γεγονός ότι δεν βρίσκονταν στα πλάνα του Ουρουγουανού προπονητή παίκτες που αγωνίζονται στα εγχώρια πρωταθλήματα και είχαν πολύ καλές εμφανίσεις με τις ομάδες του στα προκριματικά των Ευρωπαϊκών διοργανώσεων προκάλεσε εντύπωση.

Ένας εξ αυτών είναι και ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος. Ο νεαρός άσος ο οποίος επέστρεψε από την Πορτογαλία και την Σπόρτινγκ μετά από ένα χρόνο για να αγωνιστεί με την φανέλα των «ερυθρόλευκων» έχει εντυπωσιάσει, μέχρι στιγμής με τις εμφανίσεις του και έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Μαρτίνεθ.

Μάλιστα, ο 21χρονος μέσος ήταν αυτός που χάρισε στους «ερυθρόλευκους» την πρόκριση στα playoffs του Europa League. Ο Αλεξανδρόπουλος μπήκε ως αλλαγή στο παιχνίδι με την Γκενκ και ενώ η ομάδα του βρισκόταν πίσω στο σκορ ο Έλληνας διεθνής λύτρωσε στο 90+6' τους Πειραιώτες και τους έστειλε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Μέχρι στιγμής ο Έλληνας μέσος έχει αγωνιστεί σε όλα τα παιχνίδια των «ερυθρόλευκων», κυρίως ως αλλαγή, γεγονός το οποίο δείχνει ότι ο Ισπανός προπονητής πιστεύει στις ικανότητες του παίκτη. Κάτι τέτοιο όμως δεν φαίνεται να έχει συμβεί και με τον ομοσπονδιακό τεχνικό Γκουστάβο Πογιέτ.

Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος είχε κληθεί να αγωνιστεί με το εθνόσημο σε περιόδους που δεν ήταν ιδιαίτερα παραγωγικές γι' αυτόν. 

Όπως όλοι γνωρίζουμε ο νεαρός άσος πέρσι το καλοκαίρι πήρε μεταγραφή από τον Παναθηναϊκό στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας έναντι 4.5 εκατομμυρίων ευρώ. Ωστόσο, ο Αλεξανδρόπουλος δεν πήρε τον χρόνο που επιθυμούσε στους Πορτογάλους κάτι το οποίο και τον οδήγησε στην επιστροφή του στην Ελλάδα. 

Μάλιστα, τα «λιοντάρια» είχαν δείξει με τον τρόπο τους στον Σωτήρη ότι δεν υπολογίζεται, καθώς από τον Φεβρουάριο του 2023 αγωνιζόταν με την δεύτερη ομάδα της Σπόρτινγκ η οποία βρισκόταν στην τρίτη κατηγορία της Πορτογαλίας ενώ όσο καιρό ήταν στην πρώτη ομάδα είχε αγωνιστεί σε 13 παιχνίδια όμως μόνο σε ένα από αυτά βασικός.

 Και όμως παρά το γεγονός ότι ο νεαρός άσος δεν βρισκόταν στην καλύτερη φάση της καριέρας του ο Γκουστάβο Πογιέτ τον είχε στις κλήσεις της εθνικής όχι μία αλλά δύο φορές. Την πρώτη ήταν τον Νοέμβριο του 2022 όταν η εθνική μας ομάδα αντιμετώπιζε σε εκτός έδρας φιλικά ματς την Μάλτα (17/11) και την Ουγγαρία (20/11).Τότε ο Αλεξανδρόπουλος μπορεί να βρισκόταν ακόμα στην πρώτη ομάδα της Σπόρτινγκ αλλά δεν είχε ούτε αρκετό χρόνο συμμετοχής ούτε καλές εμφανίσεις.

Στο μόνο παιχνίδι πάντως που πήρε χρόνο συμμετοχής ήταν στην αναμέτρηση με την Μάλτα όπου και αντικατέστησε τον Σιώπη στον 80ο λεπτό της αναμέτρησης.

Η δεύτερη φορά που τον κάλεσε ο Πογιέτ ήταν τον περασμένο Ιούνιο όταν η Ελλάδα αντιμετώπιζε για τα προκριματικά του Euro 2024 τις Ιρλανδία και Γαλλία. Και τότε ο Πογέτ είχε συμπεριλάβει τον Έλληνα άσο στις κλήσεις, άσχετα αν δεν βρισκόταν στην τελική αποστολή, παρά το γεγονός ότι ο Αλεξανδρόπουλος αγωνιζόταν με την β ομάδα των Πορτογάλων στην τρίτη κατηγορία.

Πάντως, ο Ουρουγουανούς τεχνικός δεν συμπεριέλαβε και τους Κωσταντέλια και Βαγιαννίδη οι οποίοι επίσης έκαναν εξαιρετικές εμφανίσεις με τις ομάδες του στα παιχνίδια των Ευρωπαϊκών διοργανώσεων.