Τι ισχύει με τον Αλεξανδρόπουλο: Το συμβόλαιο, τα χρήματα και η ρήτρα του επόμενου καλοκαιριού

Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος

i

Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος/ ©Intime

Τι ισχύει με τον Αλεξανδρόπουλο: Το συμβόλαιο, τα χρήματα και η ρήτρα του επόμενου καλοκαιριού

Διονύσης Βερβελές 10:00 - 18.08.2023 / Ανανεώθηκε: 16:25 - 18.08.2023

Οι απολαβές του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου στον Ολυμπιακό, η οψιόν αγοράς και το ποσοστό μεταπώλησης που έχει βάλει η Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Ήταν αναμφισβήτητα ο μεγάλος πρωταγωνιστής της βραδιάς στο Γκενκ. Το γκολ του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων, σώζει σε μεγάλο βαθμό την ευρωπαϊκή χρονιά του Ολυμπιακού. Για 13η συνεχόμενη σεζόν, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν εξασφαλισμένη τη συμμετοχή τους σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Το γκολ του 21χρονου αμυντικού μέσου, έπαιξε καταλυτικό ρόλο να σωθεί η παρτίδα, σε ένα βράδυ που ο Ολυμπιακός δεν ήταν στα καλύτερά του. Κάθε άλλο μάλιστα…

Ο Έλληνας μέσος, όπως είχαμε επισημάνει και σε προηγούμενο άρθρο, έκανε τα πάντα για να φορέσει την ερυθρόλευκη φανέλα. Ναι, τον ήθελε η ΑΕΚ, τον διεκδίκησε πολύ. Και επειδή είδε κάποια στιγμή πως δεν γινόταν, δεν ήταν και τυχαία τα δημοσιεύματα που ήθελαν τον Αλεξανδρόπουλο να μην πολυψήνεται και για τον Ολυμπιακό. Βιάστηκαν ορισμένοι, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» έπαιζαν με τους δικούς τους όρους. Είχαν δείξει πολύ καιρό στο παιδί ότι το ήθελαν και πως θα έκαναν τα πάντα για να τα βρουν με την Σπόρτινγκ Λισσαβόνας.

Ο Αλεξανδρόπουλος ήταν στην Ελλάδα, είχε μιλήσει με τους Πειραιώτες, έχοντας πει «όχι» στην ΑΕΚ. Επέστρεψε στην Πορτογαλία, αλλά με το «καλημέρα» έγινε γνωστό πως ήταν εκτός πλάνων, μια εξέλιξη που έφερνε την ώρα του Ολυμπιακού. Οι επαφές ήταν άμεσες και ο Ολυμπιακός απέσπασε την υπογραφή του, με τη μορφή του δανεισμού για ένα χρόνο. Όπως λένε οι πληροφορίες μάλιστα και κάτι που επιβεβαιώθηκε και από την Πορτογαλία, έχει μπει μια οψιόν αγοράς ύψους 4.000.000 ευρώ. Ένα ποσό που δεν είναι απαγορευτικό, για έναν ποδοσφαιριστή που θα είναι στα 22 του χρόνια, διεθνής με την εθνική Ελλάδας και με μεγάλες προοπτικές μπροστά του.

Ο Ολυμπιακός με την πρόκρισή του επί της Γκενκ, εξασφαλίζει τη συμμετοχή του σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης και μαζί ένα ποσό της τάξης των 10.000.000 ευρώ μίνιμουμ. Υπό αυτό το πρίσμα, ο Αλεξανδρόπουλος έβγαλε τα λεφτά του και την οψιόν αγοράς του. Το ντιλ άλλωστε, εκτιμήθηκε ως έξυπνο από την αρχή. Ο Αλεξανδρόπουλος άρεσε στον Ολυμπιακό απ’ όταν φορούσε τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Τον πίστευαν πολύ, εκτιμούσαν τα προσόντα του, αλλά δεν ήταν εφικτή η απόκτησή του. Πήγε στην Σπόρτινγκ και όπως αποδείχθηκε, οι «ερυθρόλευκοι» περίμεναν το κατάλληλο χρονικά σημείο. Έτσι και «χτύπησαν» και στις πρώτες ημέρες του Αυγούστου, ήρθε η ανακοίνωσή του από τον Ολυμπιακό. Δύο εβδομάδες αργότερα, μετρά δύο συμμετοχές ως αλλαγή και μαζί, το πρώτο του «χρυσό» γκολ με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Είναι σίγουρα πολύ νωρίς να γίνει κουβέντα για την οψιόν αγοράς του, κάποιες πληροφορίες θέλουν την Σπόρτινγκ να έχει βάλει και ένα ποσοστό μεταπώλησής του, έστω και μικρό. Είναι, όμως και για τους Πορτογάλους μια συμφωνία που δεν θα τους βγάλει χαμένους. Με 4.000.000 ευρώ τον είχαν αποκτήσει από τον Παναθηναϊκό, αυτό το ποσό ζητούν από τον Ολυμπιακό. Την ίδια ώρα, ο Έλληνας χαφ δεν είναι και στα πιο δυνατά συμβόλαια. Στις 400.000 ευρώ ήταν οι αποδοχές του στην Πορτογαλία και οι πρώτες πληροφορίες λένε πως λίγο πιο πάνω, θα είναι στον Ολυμπιακό. Με αποδοχές βέβαια που δεδομένα θα αυξηθούν, αν το καλοκαίρι του 2024 ο Ολυμπιακός αποφασίσει να τον κάνει δικό του.

Ο 21χρονος μέσος, μπήκε δυναμικά. Το απολαμβάνει και ο ίδιος, βλέπει άπαντες να τον έχουν αγκαλιάσει με το «καλημέρα». Προσαρμόζεται πιο εύκολα έτσι και δεν θα αποτελέσει έκπληξη αν ο Ολυμπιακός αποφασίσει να ενεργοποιήσει την οψιόν του νωρίτερα. Θέλει να «χτίσει» πάνω του άλλωστε, να επωφεληθεί της προσφοράς του στο νέο του σπίτι, στη νέα του οικογένεια…