Η Ελλάδα ξεκινάει την προσπάθεια για το EURO από τον Φάρο κόντρα στο Γιβραλτάρ

Εθνική Ελλάδας

i

© Intime

Η Ελλάδα ξεκινάει την προσπάθεια για το EURO από τον Φάρο κόντρα στο Γιβραλτάρ

Κώστας Τσιακλής 09:33 - 24.03.2023 / Ανανεώθηκε: 09:35 - 24.03.2023

Η Εθνική Ελλάδας αγωνίζεται την Παρασκευή (24/03, 21:45) εκτός έδρας κόντρα στο Γιβραλτάρ, στην πρεμιέρα της στα προκριματικά του Euro 2024.

Η Εθνική Ελλάδας κάνει πρεμιέρα απόψε (24/03, 21:45) στα προκριματικά του Euro 2024, με την ομάδα του Γκουστάβο Πογιέτ να ταξιδεύει στην Πορτογαλία για να αντιμετωπίσει το Γιβραλτάρ.

Μοναδικός στόχος για την «γαλανόλευκη» είναι φυσικά η νίκη καθώς το Γιβραλτάρ αποτελεί θεωρητικά τον πιο αδύναμο αντίπαλο του ομίλου. Στο ίδιο γκρουπ με την Εθνική βρίσκονται επίσης Γαλλία, Ολλανδία και Ιρλανδία και αυτό από μόνο του κάνει το έργο της πρόκρισης μέσω του δεύτερου προκριματικού ομίλου ακόμα πιο δύσκολο, με τη νίκη κόντρα στο Γιβραλτάρ να γίνεται ακόμα πιο επιτακτική.

Το τελευταίο επίσημο παιχνίδι της Ελλάδας ήταν τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν και επικράτησε με 3-1 της Βόρειας Ιρλανδίας στη Ριζούπολη. Το Νοέμβριο η Εθνική έδωσε δύο φιλικά κόντρα σε Μάλτα και Ουγγαρία, με απολογισμό μια ισοπαλία και μια ήττα. Από την άλλη το Γιβραλτάρ δεν έχει νίκη σε επίσημο παιχνίδι από τον Οκτώβριο του 2020. Τότε είχε επικρατήσει με 1-0 του Λιχτενστάιν εκτός έδρας για το Nations League.

Πογέτ: «Δεν σκεφτόμαστε τη δεύτερη ευκαιρία, θα κυνηγήσουμε την πρόκριση»
EURO

20:52 - 23.03.2023

Πογέτ: «Δεν σκεφτόμαστε τη δεύτερη ευκαιρία, θα κυνηγήσουμε την πρόκριση»

Ο Γκουστάβο Πογέτ και ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος μίλησαν για την πρεμιέρα με το Γιβραλτάρ και τόνισαν ότι η Εθνική Ελλάδας δεν θα παρατήσει το κυνήγι της πρόκρισης στο Euro 2024, σκεπτόμενη τη δεύτερη ευκαιρία από το Nations League.

Ο Γκουστάβο Πογιέτ δεν μπορεί να υπολογίζει στiς υπηρεσίες του Δημήτρη Κουρμπέλη, ο οποίος σύμφωνα με το ρεπορτάζ υπέστη θλάση και θα απουσιάσει για τουλάχιστον μια εβδομάδα. Την ίδια ώρα αμφίβολη παραμένει η συμμετοχή του Φώτη Ιωαννίδη και του Ανδρέα Μπουχαλάκη. Ο πρώτος ένιωσε κάποιες ενοχλήσεις και ακολούθησε πιο χαμηλούς ρυθμούς ενώ ο δεύτερος ανέβασε ρυθμούς μετά τον τραυματισμό του στο παιχνίδι της Κόνιασπορ κόντρα στη Γαλατάσαραϊ αλλά δεν έβγαλε ολόκληρο το πρόγραμμα.

Η πιθανή ενδεκάδα της Ελλάδας: Βλαχοδήμος - Ρότα (Μπάλντοκ), Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Τσιμίκας - Σιώπης,Μάνταλος, Μπακασέτας - Πέλκας, Μασούρας, Παυλίδης.

Την ίδια ώρα με το παιχνίδι της Εθνικής, Γαλλία και Ολλανδία συγκρούονται στο Παρίσι, με το αποτέλεσμα να ενδιαφέρει άμεσα το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Αναλυτικά το πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής του Β΄ ομίλου:

24/03 Γιβραλτάρ-Ελλάδα (21:45)

24/03 Γαλλία-Ολλανδία (21:45)