Πότε ηττήθηκε τελευταία φορά η Ελλάδα;

Oι παίκτες της Εθνικής Ελλάδας

i

© Intime

Πότε ηττήθηκε τελευταία φορά η Ελλάδα;

Τζιοβάνι Ζάκαρη 00:15 - 20.06.2023

Η Ελλάδα ηττήθηκε από τη Γαλλία με σκορ 1-0 και αυτή ήταν η πρώτη της απώλεια μετά τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Η Ελλάδα έδωσε «ψυχή και σώμα» στο «Σταντ ντε Φρανς» όμως δεν μπόρεσε να αποκομίσει θετικό αποτέλεσμα κόντρα στη Γαλλία, χάνοντας με σκορ 1-0 και έχοντας ως μοιραίο τον Κωνσταντίνο Μαυροπάνο. 

Γιατί δόθηκε επανάληψη στο πέναλτι του Εμπαπέ κόντρα στην Ελλάδα (vid)
EURO

23:27 - 19.06.2023

Γιατί δόθηκε επανάληψη στο πέναλτι του Εμπαπέ κόντρα στην Ελλάδα (vid)

Μπορεί ο Βλαχοδήμος να μην έκανε κάποια παράβαση στη φάση του πέναλτι που απέκρουσε, όμως δόθηκε επανάληψη, καθώς ο Μαυροπάνος μπήκε μέσα στην περιοχή την ώρα της εκτέλεσης και ήταν εκείνος που απομάκρυνε την μπάλα.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο ήρθε η τελευταία ήττα

Αυτή ήταν και η πρώτη απώλεια της Εθνικής μετά τον περασμένο Σεπτέμβριο, έχοντας κερδίσει έκτοτε τρία σερί επίσημα ματς. Πιο αναλυτικά, η τελευταία ήττα της ομάδας του Πογέτ ήρθε τον περασμένο Σεπτέμβριο κόντρα στην Κύπρο, με το σκορ, μάλιστα, να είναι ίδιο με αυτό εναντίον των «μπλε» (1-0). Από εκεί και έπειτα ακολούθησε το 3-1 κόντρα στη Βόρεια Ιρλανδία, το 0-3 εναντίον του Γιβραλτάρ και το 2-1 κόντρα στην Ιρλανδία.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ελλάδα έχει να ηττηθεί με πάνω από δύο τέρματα παθητικό αρκετό καιρό. Ειδικότερα, ήταν 12 Οκτωβρίου του 2021, όταν η Σουηδία αποτέλεσε τον τελευταίο σύλλογο που κέρδισε τη γαλανόλευκη με σκορ 2-0. Μάλιστα σε εκείνο το παιχνίδι ο Μαυροπάνος ήταν μοιραίος ξανά για την ομάδα του, αφού στο 57ο λεπτό έκανε ένα αχρείαστο πέναλτι στον Άιζακ το οποίο και έδωσε το προβάδισμα στους Σκανδιναβούς.