Το μόνο σενάριο που στέλνει το Καζακστάν στην Ελλάδα στα playoffs του Euro 2024
i

©intime

Το μόνο σενάριο που στέλνει το Καζακστάν στην Ελλάδα στα playoffs του Euro 2024

Δημήτρης Χούπης 08:54 - 18.11.2023

Το Καζακστάν με τη νίκη του επί του Σαν Μαρίνο έμεινε «ζωντανό» στην υπόθεση πρόκριση. Ποια είναι όμως η μοναδική περίπτωση που το στείλει απέναντι στην Ελλάδα στα playoffs του Euro 2024.

Το Καζακστάν επικράτησε χθες (17/11) του Σαν Μαρίνο με 3-1 και έμεινε «ζωντανό» για την υπόθεση πρόκριση στα τελικά του Euro 2024. Κάπως έτσι βρίσκεται στην τρίτη θέση με 18 βαθμούς , έναν πίσω από τη δεύτερη Σλοβενία, με την οποία θα παίξει την τελευταία αγωνιστική εκτός έδρας.

Ο νικητής του αγώνα θα πάρει και το δεύτερο εισιτήριο για τη Γερμανία από τον όγδοο όμιλο. Σε περίπτωση όμως που δεν προκριθεί αμέσως, τότε θα έχει μια δεύτερη ευκαιρία μέσω των playoffs της League C του Nations League απέναντι στην Ελλάδα

Το σενάριο αποκλεισμού του Καζακστάν 

Το βράδυ της Δευτέρας (20/11) το Καζακστάν θα ταξιδέψει στη Λιουμπλιάνα για να αντιμετωπίσει τη Σλοβενία σε έναν αγώνα «τελικό» για την απευθείας πρόκριση στα τελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Η ομάδα των «πράσινων», Τσέριν, Σπόραρ και Βέρμπιτς χθες (17/11) γνώρισε την ήττα με 1-2 από τη Δανία, η οποία εξασφάλισε την πρόκριση. Κάπως έτσι η Σλοβενία είναι στη δεύτερη θέση, έναν βαθμό πάνω από τους Καζάκους και στο μεταξύ τους παιχνίδι της αρκεί και η ισοπαλία. Στην περίπτωση λοιπόν που οι Σλοβένοι νικήσουν ή έρθουν ισοπαλία, τότε το Καζακστάν θα βρεθεί στον δρόμο της Ελλάδας

Η περίπτωση απευθείας πρόκρισης του Καζακστάν 

Σε περίπτωση που το Καζακστάν επικρατήσει της Σλοβενίας τότε θα πάρει αυτό την απευθείας πρόκριση και αφήνει παράλληλα μία θέση κενή ως προς τον αντίπαλο της Εθνικής Ελλάδος στα playoffs. 

Σε αυτό το σενάριο θα γίνει ανακατάταξη, στην οποία η 4η ομάδα των playoffs προβιβάζεται στην 3η θέση και την τετράδα θα τη συμπληρώσει η πρώτη επιλαχούσα. Η ομάδα που θα προβιβαστεί λοιπόν είναι το Λουξεμβούργο, το οποίο σε αυτή την περίπτωση θα είναι ο πρώτος αντίπαλος της Ελλάδας στο δρόμο της προς τα τελικά του Euro 2024.

Την ίδια ώρα το Αζερμπαϊτζάν θα συμπληρώσει την τετράδα των playoffs και θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά τη Γεωργία

Τα μέχρι στιγμής δεδομένα των playoffs: