Οι κορυφαίοι σκόρερ στην ιστορία του Γιβραλτάρ έχουν πετύχει συνολικά 10 γκολ

Γουόκερ και Τσιπολίνα

i

Photo by ANP Sport via Getty Images

Οι κορυφαίοι σκόρερ στην ιστορία του Γιβραλτάρ έχουν πετύχει συνολικά 10 γκολ

Τζιοβάνι Ζάκαρη 17:47 - 24.03.2023 / Ανανεώθηκε: 18:19 - 24.03.2023

Ο κορυφαίος σκόρερ της φετινής Super League, Σεντρίκ Μπακαμπού, έχει σκοράρει μέχρι στιγμής 14 γκολ. Από την άλλη, οι δύο καλύτεροι σκόρερ στην ιστορία του Γιβραλτάρ έχουν πετύχει στο σύνολο 10 τέρματα

Η εθνική Ελλάδας αντιμετωπίζει την αντίστοιχη του Γιβραλτάρ (24/3, 21:45) με στόχο να μπει με το δεξί στα προκριματικά του Euro 2024, σε έναν δύσκολο όμιλο που περιλαμβάνει Γαλλία και Ολλανδία.

Αν υπάρχει πάντως κάτι για το οποίο θα πρέπει να ανησυχήσει δύσκολα η «γαλανόλευκη», αυτό είναι η επιθετική γραμμή του κρατιδίου που συνορεύει με την Ισπανία και αυτό διότι οι δύο κορυφαίοι σκόρερ της έχουν πετύχει στο σύνολο μόλις δέκα γκολ με το εθνόσημο. 

Αυτό διότι οι Λίαμ Γουόκερ και Ρόι Τσιπολίνα - που αποτελούν τους κορυφαίους παίκτες στην ιστορία του Γιβραλτάρ - έχουν σκοράρει και οι δύο από πέντε γκολ με τη φανέλα της εθνικής. Το παράδοξο, μάλιστα, είναι πως κανείς από τους δύο δεν είναι σέντερ φορ, αφού ο μεν πρώτος αγωνίζεται ως επιθετικός μέσος και ο δεύτερος ως κεντρικός αμυντικός.

Σε επαγγελματικό επίπεδο και οι δύο ανήκουν στην Λίνκολν, με τον Τσιπολίνα να αγωνίζεται δύο φορές εναντίον του ΠΑΟΚ (την σεζόν 2021-22 για το Europa Conference League) και τον Γουόκερ να απουσιάζει στο πρώτο ματς. Ο τελευταίος, πάντως, θα έχει να θυμάται και κάτι θετικό από το όνομα «Ελλάδα», αφού το ένα εκ των πέντε τερμάτων του με το Γιβραλτάρ είχε έρθει στην αναμέτρηση εναντίον της «γαλανόλευκης» το 2016.