Νίκη επί της Ιρλανδίας και πρόκριση στα τελικά του Euro για την Εθνική Νέων - Οι πιθανοί αντίπαλοι (vids)

Εθνική Νέων

i

© Facebook

Νίκη επί της Ιρλανδίας και πρόκριση στα τελικά του Euro για την Εθνική Νέων - Οι πιθανοί αντίπαλοι (vids)

Τζιοβάνι Ζάκαρη 00:24 - 29.03.2023 / Ανανεώθηκε: 08:06 - 29.03.2023

Η Εθνική Νέων πήρε τη νίκη κόντρα στην Ιρλανδία με 1-0 και με αυτόν τον τρόπο πέρασε στα τελικά του Euro Κ19. Μοναδικός σκόρερ και σωτήρας για την ομάδα του ήταν ο Σμυρλής, που εκμεταλλέυτηκε το λάθος στην αντίπαλη άμυνα.

Η Εθνική Κ19 επικράτησε 1-0 της Ιρλανδίας, εκτός έδρας και με αυτόν τον τρόπο προκρίθηκε στην τελική φάση του Euro Κ19 που θα διεξαχθεί από τις 3 έως τις 16 Ιουλίου στη Μάλτα.

Οι παίκτες του Νίκου Κεχαγιά γνώριζαν πως έπρεπε να φέρουν ίδιο ή καλύτερο αποτέλεσμα από την Σλοβακία για να πάρουν την πρόκριση, ενώ σημαντικό ρόλο έπαιζε και η διαφορά τερμάτων.

Μοναδικός σκόρερ σε μία ισορροπημένη αναμέτρηση ήταν ο Σμυρλής που πέρασε ως αλλαγή στο ημίχρονο. Ο νεαρός παίκτης εκμεταλλεύτηκε το λάθος της ιρλανδικής άμυνας και με ασίστ του Κούτσια σκόραρε για να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα. Αυτό θα μπορούσε, βέβαια, να αλλάβει στο 82' όταν οι Ιρλανδοί έστειλαν την μπάλα στο δοκάρι.

Η τελική βαθμολογία του 5ου ομίλου:

1) Ελλάδα 7 (5-1)

2) Σλοβακία 7 (6-3)

3) Ιρλανδία 3

4) Εσθονία 0

Πλέον, Μάλτα, Νορβηγία, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Πολωνία, Ισλανδία αποτελούν τις πιθανές αντιπάλους της «γαλανόλευκης», στο τουρνουά του μικρού κρατιδίου.