Με το αριστερό ξεκίνησε η Εθνική Ελπίδων κόντρα στη Λευκορωσία (1-1)

Ελλάδα U21 - Λευκορωσία U21

i

© Intime

Με το αριστερό ξεκίνησε η Εθνική Ελπίδων κόντρα στη Λευκορωσία (1-1)

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 18:59 - 28.03.2023 / Ανανεώθηκε: 20:09 - 28.03.2023

Η Εθνική Ελπίδων αναδείχθηκε ισόπαλη (1-1) απέναντι στην αντίστοιχη της Λευκορωσίας στο «Απόστολος Νικολαΐδης», στο πλαίσιο της πρεμιέρας της προκριματικής φάσης ενόψει του Euro 2025.

Η Εθνική Ελπίδων δεν κατάφερε να ξεκινήσει με το δεξί στην πρεμιέρα των προκριματικών του Euro 2025, καθώς έμεινε ισόπαλη (1-1) κόντρα στην Εθνική Λευκορωσίας στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής του 7ου ομίλου.

Η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου πήρε το προβάδισμα με τον Χρήστο Τζόλη μόλις στο 11ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο νεαρός εξτρέμ πέτυχε ένα όμορφο γκολ κι έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους, όμως αυτό το γκολ δεν ήταν αρκετό για να δώσει τη νίκη. Στο 52ο λεπτό, ο Κασάραμπ πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης με μία εξαιρετική κεφαλιά, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ (1-1). 

Η Ελλάδα ξεκίνησε δυναμικά το ματς κι έψαξε από την αρχή ένα γρήγορο γκολ που θα της έδινε το προβάδισμα. Στο 7ο λεπτό ο Μεταξάς έφτασε πολύ κοντά στο γκολ, όμως η εκτέλεσή του ήταν άστοχη. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, η Λευκορωσία έφτασε πολύ κοντά στο γκολ με τον Καρπίτσκι, του οποίου το πλασέ σταμάτησε στο δοκάρι του Τζολάκη.

Φιλική ήττα της εθνικής Ελπίδων με πολλές δοκιμές από τον Παπαδόπουλο
ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ

19:19 - 24.03.2023

Φιλική ήττα της εθνικής Ελπίδων με πολλές δοκιμές από τον Παπαδόπουλο

Η εθνική Ελπίδων ηττήθηκε με 0-1 από την Ουγγαρία στην αναμέτρηση της Ριζούπολης, με τον Νίκο Παπαδόπουλο να εκμεταλλεύεται το φιλικό αυτό για να δώσει ευκαιρίες σε αρκετούς παίκτες.

Ένα λεπτό μετά τη συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου, η Ελλάδα άνοιξε το σκορ με τον Χρήστο Τζόλη, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα του Σουρλή και με ένα δύσκολο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Στη συνέχεια, οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να πιέσουν, όμως η σωστή αμυντική λειτουργία της Ελλάδας δεν τους έδωσε πολλά περιθώρια.

Στο δεύτερο μέρος, η Λευκορωσία μπήκε πιο αποφασισμένη και στο 52ο λεπτό έφερε το ματς στα ίσα, χάρη στην εντυπωσιακή κεφαλιά του Κασάραμπ (1-1). Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης ο ρυθμός του αγώνα ανέβηκε αρκετά, με τις δύο ομάδες να ψάχνουν το νικητήριο γκολ και να ξεκινήσουν ιδανικά στην προκριματική φάση.

Στο 86ο λεπτό, ο σκόρερ της Ελλάδας Χρήστος Τζόλης, έφτασε κοντά στο να διπλασιάσει τα τέρματά του, όμως αστόχησε από πλεονεκτική θέση. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Τζαβίδας κόντεψε να γίνει λυτρωτής για τους γηπεδούχους, αλλά το σουτ του σταμάτησε πάνω στον Κοζάκεβιτς.