Ο Κβαρατσκέλια και παίκτης του Παναιτωλικού στον δρόμο της Εθνικής Ελλάδας για το Euro 2024 – Επιστροφή και για Κανκάβα

Ο Κβαρατσκέλια και παίκτης του Παναιτωλικού στον δρόμο της Εθνικής Ελλάδας για το Euro 2024 – Επιστροφή και για Κανκάβα

Γιώργος Σακελλαρίου 20:50 - 13.03.2024 / Ανανεώθηκε: 20:50 - 13.03.2024

Ο τεχνικός της εθνικής Γεωργίας Βίλι Σανιόλ ανακοίνωσε την αποστολή για τον αγώνα με τον Λουξεμβούργο και την Εθνική Ελλάδας, εφόσον βρεθούν αντιμέτωπες οι δύο ομάδες στον τελικό του Nations League με φόντο το Euro 2024.

Η Εθνική Ελλάδας θα ξεκινήσει ουσιαστικά την ερχόμενη Δευτέρα με την έλευση και των παικτών που αγωνίζονται στο εξωτερικό, την προετοιμασία της για τον σπουδαίο αγώνα με το Καζακστάν στις 21 του μήνα στην OPAP Arena.

Η Ελλάδα αν περάσει το Καζακστάν στον ημιτελικό του Nations League, τότε στον τελικό θα παίξει με τον νικητή του άλλου ημιτελικού, ανάμεσα σε Γεωργία και Λουκεμβούργο. Το ματς θα γίνει στην Τιφλίδα και φυσικά η Γεωργία είναι το φαβορί, ενώ όλοι στην ομάδα ονειρεύονται πρόκριση στο Euro 2024 της Γερμανίας το προσεχές καλοκαίρι.

Η Εθνική μας θα παίξει εντός τον ημιτελικό, αλλά ο τελικός θα γίνει εκτός έδρας στις 26 Μαρτίου. Στη Γεωργία ή στο Λουξεμβούργο. Να σημειωθεί ότι οι ηττημένοι των δύο ημιτελικών θα παίξουν φιλικό και η Εθνική μας αν δεν τα καταφέρει με το Καζακστάν θα παίξει και πάλι εκτός έδρας το φιλικό.

Η Γεωργία, λοιπόν, ανακοίνωσε την αποστολή και σ’ αυτή φυσικά βρίσκεται το αστέρι της, ο άσος της Νάπολι Κβίτσα Κβαρατσκέλια και ο εξτρέμ του Παναιτωλικού Λεβάν Σενγκέλια. Είδηση αποτελεί και η επιστροφή στην εθνική του έμπειρου μέσου Τζαμπά Κανκάβα. Στην αποστολή είναι και ο πρώην παίλτης των ΟΦΗ και Ολυμπιακού, ο γκολκίπερ Γκιόργκι Λόρια.

Ο τεχνικός Βίλι Σανιόλ κάλεσε 26 παίκτες για τα επερχόμενα playoffs του Nations League και ο Κανκάβα επέστρεψε έπειτα από δύο χρόνια, ενώ αγωνίστηκε για πρώτη φορά με τη φανέλα της εθνικής του ομάδας στις 8 Σεπτεμβρίου 2004 κόντρα στην Αλβανία. Έγινε αρχηγός της Γεωργίας το 2012 κι έπαιξε 100 αγώνες στην εθνική του ομάδα. Ο τελευταίος αγώνας ήταν στις 9/10/2021.

Αναλυτικά η αποστολή της Γεωργίας: Τερματοφύλακες: Μαμαρντασβίλι (Βαλένθια, Ισπανία), Λόρια (Ντιναμό Τιφλίδας), Γκουγκεσασβίλι (Καραμπάχ, Αζερμπαϊτζάν).

Αμυντικοί: Κβερκβέλια (Al Akhdoud, Σαουδική Αραβία), Σαζόνοφ (Τορίνο, Ιταλία), Κάσια (Σλόβαλ, Σλοβακία), Γκβελεσιάνι (Persepolis, Ιράν), Ντβαλί (ΑΠΟΕΛ, Κύπρος), Λοκοσβίλι (Cremonese, Ιταλία), Κακαμπάτζε (Κρακοβία, Πολωνία), Μαμουσασβίλι (Dinamo Batumi, Γεωργία), Λεβάν Σενγκέλια (Παναιτωλικός, Ελλάδα), Τσιταϊσβίλι (Dinamo Batumi, Γεωργία), Γκοτσολεϊσβίλι (Σαχτάρ, Ουκρανία).

Μέσοι/Επιθετικοί: Κιτεϊσβίλι (Sturm, Αυστρία), Κουεκβεσκίρι (Λεχ, Πολωνία), Τσακβεντάτζερ (Watford, England), Σαντροτουνασβίλι (Wolfsberger, Αυστρία), Κοχορασβίλι (Levante, Ισπανία), Κανκάβα (Σλόβαν, Σλοβακία), Μεκβαμπισβίλι (Κραιόβα, Ρουμανία), Μικουτάτζε (Μετς, Γαλλία), Ζιβζιβάτζε (Καρλσρούη, Γερμανία), Κβιλιτάια (ΑΠΟΕΛ, Κύπρος), Νταβιτασβίλι (Μπορντό, Γαλλία), Κβαρατσκέλια (Νάπολι, Ιταλία).

Ο Βίλι Σανιόλ, παράλληλα, έδωσε συνέντευξη Τύπου σήμερα μαζί με τον αντιπρόεδρο της ομοσπονδίας Αλεξάντρ Ιασβίλι: Αναλυτικά όσα είπε ο Σανιόλ: «Είναι μια σημαντική στιγμή για την ομάδα, το επιτελείο, την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και ολόκληρη τη χώρα. Γι’ αυτό είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ σήμερα.

Την επιστροφή του Kankawa στην εθνική την σκεφτόμουν πολύ καιρό. Έχει παίξει πολλά παιχνίδια στην εθνική και παίζει σε αρκετά υψηλό επίπεδο στη Σλόβαν Μπρατισλάβας. Μας ενδιέφερε η θέση του σχετικά με την επιστροφή του στην εθνική ομάδα και η απάντησή του ξεπέρασε τις προσδοκίες μας. Ο Τζάμπα μας είπε ότι θα χαιρόταν να παίξει έστω και ένα λεπτό για να βοηθήσει τη χώρα του. Ξέρει ότι τώρα είναι μια σημαντική στιγμή. Είχαμε μια πολύ καλή κουβέντα και γι’ αυτό είναι τώρα στην εθνική ομάδα.

Ο Λομπανίτζε έμεινε εκτός γιατί παίζει στις ΗΠΑ. Έχει αγώνα το βράδυ της Κυριακής και θα αργούσε να έρθει, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα είχε αρκετό χρόνο για να είναι στο 100%.

Το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει πολύ τα τελευταία 10 χρόνια. Έχει γίνει πιο δύσκολο και έντονο, απαιτώντας περισσότερη σωματική προπόνηση. Για αυτό χρειαζόμαστε παίκτες που θα ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του σύγχρονου ποδοσφαίρου.

«Βόμβα» από Ζάετς: «Αν η Ντίναμο Ζάγκρεμπ φτάσει στον τελικό, αυτός δεν θα γίνει στην OPAP Arena»
CONFERENCE LEAGUE

19:19 - 13.03.2024

«Βόμβα» από Ζάετς: «Αν η Ντίναμο Ζάγκρεμπ φτάσει στον τελικό, αυτός δεν θα γίνει στην OPAP Arena»

Ο νέος πρόεδρος της Ντίναμο Ζάγκρεμπ, Βέλιμιρ Ζάετς, μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ3 «Ο Κόσμος των Σπορ», υποστήριξε πως αν η ομάδα του φτάσει μέχρι τον τελικό του Conference League, ο αγώνας δεν θα γίνει στην Opap Arena, αλλά στην Τσεχία.

Ελπίζω οι παίκτες μου να έχουν πάντα κίνητρο και όχι μόνο για τα playoffs. Φυσικά, νιώθουμε πίεση, αλλά είναι ωραίο συναίσθημα. Εξαιτίας τέτοιων στιγμών παίζουμε ποδόσφαιρο».

Κάθε παίκτης γνωρίζει τη σημασία του παιχνιδιού με το Λουξεμβούργο, όλοι είναι έτοιμοι σωματικά και ψυχικά».

Ο Ιασβίλι τόνισε: «Το κύριο πράγμα τώρα είναι η ενότητα, γιατί όλοι έχουμε έναν στόχο - να εκπληρώσουμε το όνειρό μας και να παίξουμε στο Euro 2024. Γι’ αυτό, όλοι πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας, να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον και είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να πετύχουμε τον στόχο μας».