Αίτημα της ΕΠΟ να μετατεθεί η 2η αγωνιστική των playoffs για να διευκολυνθεί η Εθνική ενόψει Καζακστάν

Αίτημα της ΕΠΟ να μετατεθεί η 2η αγωνιστική των playoffs για να διευκολυνθεί η Εθνική ενόψει Καζακστάν

Γιώργος Σακελλαρίου 21:19 - 26.02.2024 / Ανανεώθηκε: 17:56 - 21.03.2024

Η ΕΠΟ επιθυμεί να μεταθέσει η Super League τη δεύτερη αγωνιστική των playoffs, ώστε να προετοιμαστεί η Έθνική για τη σπουδαία αναμέτρηση με το Καζακστάν.

Η Εθνική Ελλάδας στις 21 Μαρτίου έχει τον πρώτο της τελικό.

Με στόχο φυσικά να υπάρξει και δεύτερος. Ο Γκουστάβο Πογέτ θα ήθελε να έχει αρκετές μέρες στη διάθεσή του, τους ποδοσφαιριστές, ώστε να προετοιμάσει τον αγώνα με το Καζακστάν στις 21 Μαρτίου στην OPAP Arena (21.45), για την τελική φάση του Nations League.

H Super League, όμως, έχει προγραμματίσει τη δεύτερη αγωνιστική των playoffs στις 17 του μήνα, οπότε ο Πογέτ θα έχει τους παίκτες στις 18. Η ΕΠΟ σε κάθε περίπτωση, κατέθεσε το αίτημά της στη διοργανώτρια του πρωταθλήματος, ώστε ν’ αναβληθεί η δεύτερη αγωνιστική και να έχει ο Ουρουγουανός τεχνικός περισσότερες μέρες με τους παίκτες, ώστε να δουλέψει. Ακόμα κι έτσι φυσικά, ορισμένοι παίκτες που αγωνίζονται στο εξωτερικό δεν θα είναι εύκολο να έρθουν νωρίτερα.

Η Super League θα συζητήσει γι’ αυτό το ενδεχόμενο και θ’ αποφασίσει σύντομα. Υπάρχει, όμως, θέμα και με τις ομάδες που παίζουν στην Ευρώπη, ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ. Αν αυτές προχωρήσουν και ζητούν αναβολή των αγώνων τους, όπως προβλέπεται στον κανονισμό από την προημιτελική φάση κι έπειτα, τότε το πρόγραμμα θα πιεστεί σε μεγάλο βαθμό.

Να θυμίσουμε ότι αν η Εθνική περάσει το Καζακστάν, τότε στις 26 Μαρτίου θ’ αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον νικητή του άλλου ημιτελικού ΓεωργίαΛουξεμβούργο.

Με δύο νίκες η Ελλάδα θα βρεθεί στο Euro της Γερμανίας το προσεχές καλοκαίρι. Εκεί, όπως είναι γνωστό, έχει κληρωθεί στον ίδιο όμιλο με την Τουρκία, την Τσεχία και την Πορτογαλία του Κριστιάνο Ρονάλντο.