Η υποσημείωση που «έκαψε» την Ελλάδα: Έτσι πέσαμε πάνω στην Αγγλία στο Nations League

Εθνική Ελλάδας

i

Εθνική Ελλάδας/ ©Intime

Η υποσημείωση που «έκαψε» την Ελλάδα: Έτσι πέσαμε πάνω στην Αγγλία στο Nations League

Πάνος Κορομηλάς 19:55 - 08.02.2024 / Ανανεώθηκε: 20:02 - 08.02.2024

Η εθνική μας ομάδα στάθηκε άτυχη στην κλήρωση του Nations League και οδηγήθηκε πάνω στον όμιλο που βρίσκεται η Αγγλία , λόγω μιας απρόσμενης εξέλιξης που αφορούσε το Καζακστάν.

Η εθνική μας ομάδα δεν είχε την τύχη με το μέρος της στην κλήρωση του UEFA Nations League. Οδηγήθηκε σε έναν όμιλο με Αγγλία, Ιρλανδία και Φινλανδία. Ξεκάθαρο φαβορί υπάρχει, με την ομάδα του Σάουθγκεϊτ να είναι ομολογουμένως η πιο ισχυρή ομάδα στην League B. 

Το αξιοπερίεργο είναι πως η Ελλάδα οδηγήθηκε σε αυτόν τον όμιλο λόγω μιας απίθανης συνθήκης. Συγκεκριμένα, η κληρωτίδα οδήγησε αρχικά το Καζακστάν στο συγκεκριμένο γκρουπ , όμως λόγω της απόστασης οι Καζάκοι δεν μπορούσαν να κληρωθούν σε όμιλο που υπήρχαν δύο ομάδες εκ των Αγγλίας, Ιρλανδίας, Ισλανδίας και Ουαλίας. Εάν στο συγκεκριμένο γκρουπ υπήρχε είτε μόνο η Αγγλία, είτε μόνο η Ιρλανδία, το Καζακστάν θα έπαιρνε τη θέση της εθνικής μας ομάδας στον όμιλο και η Ελλάδα θα πήγαινε σε έναν από τους δύο εναπομείναντες ομίλους.

Η χιλιομετρική απόσταση έπαιξε τον ρόλο της, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να βρει στο δρόμο της το μεγαθήριο της Αγγλίας. Ως συνέπεια, το Καζακστάν τοποθετήθηκε σε έναν όμιλο με Αυστρία, Νορβηγία και Σλοβενία