Επιμένουν οι Ιρλανδοί για Πογέτ: «Είναι ανάμεσα στα φαβορί για τον πάγκο της Εθνικής»

O Γκουστάβο Πογέτ

i

© Intime

Επιμένουν οι Ιρλανδοί για Πογέτ: «Είναι ανάμεσα στα φαβορί για τον πάγκο της Εθνικής»

Τζιοβάνι Ζάκαρη 18:15 - 05.02.2024

Μπορεί ο Γκουστάβο Πογέτ να εξέφρασε την επιθυμία του για παραμονή στην Εθνική Ελλάδας, όμως στην Ιρλανδία επιμένουν πως είναι το φαβορί για την εθνική τους ομάδα.

Τον ερχόμενο Μάρτιο η Ελλάδα θα δώσει μάχη με το Καζακστάν και εφόσον περάσει θα αντιμετωπίσει μία εκ των Γεωργία - Λουξεμβούργο, με στόχο να βρεθεί στα τελικά του UEFA Euro 2024. Υπό τις οδηγίες του Γκουστάβο Πογέτ, η «γαλανόλευκη» θα παλέψει για να ταξιδέψει στη Γερμανία, όμως εφόσον το κάνει είναι άγνωστο αν θα έχει τον Ουρουγουανό στο τιμόνι της. 

Το συμβόλαιο του έμπειρου τεχνικού ολοκληρώνεται τον Μάρτιο και ακόμα παραμένει άγνωστο αν θα ανανεωθεί. Ως εκ τούτου, τα σενάρια γύρω από το όνομά του συνεχίζουν να υφίστανται, με το πιο πολυσυζητημένο να είναι εκείνο της Ιρλανδίας. Νέο δημοσίευμα, λοιπόν, τονίζει πως ο Γκουστάβο Πογέτ βρίσκεται ανάμεσα στα επικρατέστερα ονόματα για την ομοσπονδία της χώρας, προκειμένου να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της εθνικής. 

«Διάφοροι προπονητές έχουν ακουστεί για την ομάδα, με τους Στιβ Μπρους και Ρόι Κιν να δηλώνουν πως είναι ανοιχτοί στο να την αναλάβουν. Κανένας από τους δύο, όμως, δεν φαίνεται να βρίσκεται στη λίστα των αγαπημένων. Αντιθέτως, σε αυτή μοιάζει να είναι ο Γκουστάβο Πογέτ, ο οποίος είναι και επικρατέστερος για τις στοιχηματικές εταιρίες ως ο διάδοχος του Στέφεν Κένι», ανέφερε μεταξύ άλλων στο δημοσίευμά της η ιστοσελίδα «Yorkshirepost».

Πάντως από πλευράς του, ο Γκουστάβο Πογέτ τόνισε πως πρόθεσή του είναι να παραμείνει στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, πριν από λίγες ημέρες ο ίδιος δήλωσε πως: «Το συμβόλαιό μου ολοκληρώνεται στις 31 Μαρτίου, με πρόκριση ή μη, που σημαίνει ότι είναι επίσης άβολο γιατί ναι, θέλω να μείνω, αλλά...»

Ρεχάγκελ: «Στο Euro 2004 δεν μας έπαιρναν στα σοβαρά - Αυτό είπα στους παίκτες μου»
EURO

13:27 - 24.01.2024

Ρεχάγκελ: «Στο Euro 2004 δεν μας έπαιρναν στα σοβαρά - Αυτό είπα στους παίκτες μου»

Σε μία συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης, ο Ότο Ρεχάγκελ στάθηκε στην κατάκτηση του Euro 2004 με την Εθνική Ελλάδας, αλλά και στην αντιμετώπιση που είχε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα από τις αντίπαλες ομάδες.

Στην Ελλάδα ο Πογέτ έφτασε τον Φεβρουάριο του 2022 και από τότε βρέθηκε σε 19 παιχνίδια της «επίσημης αγαπημένης». Με μ.ο. 1,84 βαθμούς ανά ματς, ο ίδιος έχει συνολικό απολογισμό 11 νίκες, δύο ισοπαλίες και έξι ήττες.