Οριστικό: Αυτοί είναι οι όμιλοι του Euro 2024

Euro 2024

i

© Euro

Οριστικό: Αυτοί είναι οι όμιλοι του Euro 2024

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 00:30 - 27.03.2024 / Ανανεώθηκε: 08:21 - 27.03.2024

Οι τελικοί των playoffs του Nations League ολοκληρώθηκαν κι έτσι έγιναν γνωστές όλες οι ομάδες που θα πάρουν μέρος στο Euro 2024 που θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Γερμανίας.

Με την ολοκλήρωση των τελικών των playoffs του Nations League, ξεκαθάρισε το τοπίο κι έγιναν γνωστές όλες οι ομάδες των ομίλων.

Η Ελλάδα κράτησε το μηδέν για 120 λεπτά αλλά ταυτόχρονα έμεινε «άσφαιρη» κόντρα στη Γεωργία, στον τελικό με φόντο την τελική φάση του Euro 2024 κι έτσι η υπόθεση πρόκριση κρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι. Εκεί, η επίσημη αγαπημένη αποδείχτηκε πιο άστοχη καθώς Μπακασέτας και Γιακουμάκης δεν κατάφεραν να βρουν δίχτυα, με αποτέλεσμα οι «γαλανόλευκοι» να απουσιάζουν από ακόμη μία μεγάλη διοργάνωση.

Από την άλλη, η Ισλανδία προηγήθηκε με τον Άλμπερτ Γκούντμουντσον στο 30', αλλά η Ουκρανία έκανε την ανατροπή (2-1) με τα τέρματα των Βίκτορ Τσιγκάνκοφ (54') και Μιχαΐλο Μούντρικ (84') και προκρίθηκε στο Euro 2024.

Στον τρίτο και τελευταίο τελικό, η Ουαλία με την Πολωνία έλυσαν τις διαφορές τους στα πέναλτι. Εκεί η... παρέα του Λεβαντόφσκι αποδείχτηκε πιο εύστοχη κι «έκλεισε» το εισιτήριο για τα γήπεδα της Γερμανίας.

Όσον αφορά στους ομίλους του Euro, η Γεωργία τελικά κι όχι η Ελλάδα θα βρίσκεται στον έκτο όμιλο με την Πορτογαλία. Εκτός από την παρέα του Κριστιάνο Ρονάλντο, που ξεχειλίζει από ποιότητα θ’ αντιμετωπίσει τους γείτονες Τούρκους και την Τσεχία.

Από τους υπόλοιπους ομίλους ξεχωρίζουν οι μάχες Ιταλίας - Ισπανίας για τον δεύτερο όμιλο, ενώ στον τέταρτο θα τεθούν ξανά αντιμέτωπες Γαλλία και Ολλανδία, όπως και στα προκριματικά, εκεί που ήταν παρούσα και η «γαλανόλευκη».

Αναλυτικά οι έξι όμιλοι του EURO 2024:

1ος όμιλος

Γερμανία

Ουγγαρία

Σκωτία

Ελβετία

2ος όμιλος

Ισπανία

Αλβανία

Κροατία

Ιταλία

3ος όμιλος

Αγγλία

Δανία

Σλοβενία

Σερβία

4ος όμιλος

Γαλλία

Αυστρία

Ολλανδία

Πολωνία

5ος όμιλος

Βέλγιο

Ρουμανία

Σλοβακία

Ουκρανία

6ος όμιλος

Πορτογαλία

Τουρκία

Τσεχία

Γεωργία

Αξίζει να σημειωθεί πως η διοργάνωση θα κάνει σέντρα στην «Allianz Arena» του Μονάχου την Παρασκευή 14 Ιουνίου, ενώ ένα μήνα αργότερα (14/7) ο τελικός θα διεξαχθεί στο «Olympiastadion» του Βερολίνου των 74.000 θέσεων.