Το μέλλον είναι εδώ: Η μπάλα του Euro 2024 θα ανιχνεύει επαφή με το χέρι
i

© Intime

Το μέλλον είναι εδώ: Η μπάλα του Euro 2024 θα ανιχνεύει επαφή με το χέρι

Τζιοβάνι Ζάκαρη 19:13 - 04.12.2023 / Ανανεώθηκε: 19:14 - 04.12.2023

Μία πολύ σημαντική τεχνολογία θα έχει η μπάλα του Euro 2024, αφού θα μπορεί να ανιχνεύει αν ο ποδοσφαιριστής την έχει βρει με το χέρι.

Λίγοι μήνες απομένουν ακόμα προκειμένου τα γήπεδα της Γερμανίας να υποδεχθούν της ομάδες που προκρίθηκαν στο Euro 2024, με την Ελλάδα να ελπίζει πως θα βρίσκεται ανάμεσά τους. Αν καταφέρει τελικά η «γαλανόλευκη» να περάσει, τότε οι αγώνες της θα περιλαμβάνουν μία πολύ σημαντική τεχνολογία. 

Πιο αναλυτικά, όπως ανέφεραν οι «Times» σε δημοσίευμά τους, η νέα μπάλα ποδοσφαίρου θα περιλαμβάνει «limb-tracking technology». Τι είναι αυτό; Πρόκειται για μία τεχνολογία που ανιχνεύει αν ο ποδοσφαιριστής έχει βρει την μπάλα με το χέρι του, βοηθώντας τους διαιτητές. Αυτό που δεν έχει ξεκαθαριστεί, βέβαια, είναι το αν θα χρησιμοποιείται μόνο σε παραβάσεις εντός περιοχής ή αν θα αφορά και φάουλ

Όσο για το πως λειτουργεί, η εξήγηση είναι απλή. Κάθε μπάλα θα έχει στο εσωτερικό της ένα μικροτσίπ, το οποίο θα χρησιμοποιείται και στο ημί-αυτόματο οφσάιντ. Αυτό, λοιπόν, σε συνδυασμό με κάποιες κάμερες θα δημιουργούν μία 3D μακέτα του ποδοσφαιριστή και σε αυτή θα αποτυπώνεται το αν έχει βρει την μπάλα με το χέρι. 

Βέβαια, η εν λόγω τεχνολογία μόνο φθηνή δεν είναι, επομένως το σενάριο να βρεθεί και σε άλλη διοργάνωση φαντάζει δύσκολο, όπως αναφέρουν οι «Times». Ακόμα και στην περίπτωση του επερχόμενου UEFA Champions League, το Μέσο υποστηρίζει πως είναι αμφίβολο αν θα χρησιμοποιηθεί το «limb-tracking technology».

© Times
Tags: