O Χαριστέας πρεσβευτής του Euro 2024, θα συμμετάσχει και στην κλήρωση

Άγγελος Χαριστέας

i

© Ethniki Omada

O Χαριστέας πρεσβευτής του Euro 2024, θα συμμετάσχει και στην κλήρωση

Sportal newsroom 13:36 - 02.12.2023 / Ανανεώθηκε: 13:36 - 02.12.2023

Ο Άγγελος Χαριστέας, συμπεριλήφθηκε στους πρεσβευτές του Euro 2024 και θα συμμετάσχει διαδικασία κλήρωσης της τελικής φάσης.

Αυτό το Σάββατο στο Αμβούργο (02/12, 19:00, ΕΡΤ1) και συγκεκριμένα στη Φιλαρμονική του Έλβα θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση για τη φάση των ομίλων του Euro 2024 που διοργανώνεται το ερχόμενο καλοκαίρι στη Γερμανία. Κατά τη διάρκεια αυτής της τελετής που θα ακολουθήσει η εθνική Ελλάδος θα μάθει τους αντιπάλους που θα έχει στον όμιλό της αν προκριθεί στη Γερμανία.

Το «παρών» στην κλήρωση των ομίλων του Euro 2024 θα δώσει ο Άγγελος Χαριστέας. Ο Έλληνας «θρύλος» θα συμμετάσχει στην κλήρωση, καθώς επελέγη από την UEFA εν όψει της διαδικασίας. Παράλληλα, ο Χαριστέας βρίσκεται ανάμεσα στους πρεσβευτές της διοργάνωσης μαζί με άλλους πρώην διεθνείς παίκτες από άλλες χώρες. 

Οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές που, μαζί με τον Άγγελο, θα συνδράμουν στον σχηματισμό των ομίλων του EURO 2004 θα είναι οι Μπρίαν Λάουντρουπ (Δανία), Ροζίτσκι, (Τσεχία), Κουαρέσμα (Πορτογαλία), Νταβίντ Σίλβα (Ισπανία), Κεντίρα (Γερμανία), Σνάιντερ (Ολλανδία), Ματουιντί (Γαλλία), Κλόζε (Γερμανία), Μπουφόν (Ιταλία).

Αναλυτικά η ενημέρωση της ΕΠΟ:

«Ο σκόρερ του τελικού του 2004 Άγγελος Χαριστέας επελέγη από την ΟΥΕΦΑ να συμμετάσχει στη διαδικασία κλήρωσης της τελικής φάσης του EURO και να συγκαταλεγεί στους πρεσβευτές της διοργάνωσης μαζί με επιφανείς πρώην διεθνείς παίκτες από άλλες χώρες.

Η κλήρωση, το πρόγραμμα, οι χώρες που έχουν προκριθεί και τα τελευταία «εισιτήρια»: Ολα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το Euro 2024
EURO

13:21 - 02.12.2023

Η κλήρωση, το πρόγραμμα, οι χώρες που έχουν προκριθεί και τα τελευταία «εισιτήρια»: Ολα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το Euro 2024

Το απόγευμα του Σαββάτου (02/12, 19:00) διεξάγεται η κλήρωση της τελικής φάσης, με την Εθνική Ελλάδας να συμμετέχει ως μέλος των play offs του Μαρτίου. Ολα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το Euro 2024.

Οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές που, μαζί με τον Άγγελο, θα συνδράμουν στον σχηματισμό των ομίλων του EURO 2004 θα είναι οι Μπρίαν Λάουντρουπ (Δανία), Ροζίτσκι, (Τσεχία), Κουαρέσμα (Πορτογαλία), Νταβίντ Σίλβα (Ισπανία), Κεντίρα (Γερμανία), Σνάιντερ (Ολλανδία), Ματουιντί (Γαλλία), Κλόζε (Γερμανία), Μπουφόν (Ιταλία)».