Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το Euro 2024

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το Euro 2024

Γιώργος Σακελλαρίου 17:26 - 14.06.2023 / Ανανεώθηκε: 17:27 - 14.06.2023

Οι Γερμανοί μετρούν αντίστροφα για το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό γεγονός στην Ευρώπη.

Ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σουλτς σηματοδότησε σήμερα την έναρξη της αντίστροφης μέτρησης ενός έτους για το Euro 2024.

Η Γερμανία θυμίζουμε ότι θα φιλοξενήσει το τουρνουά από τις 14 Ιουνίου έως τις 14 Ιουλίου 2024. Τα παιχνίδια θα γίνουν σε δέκα πόλεις και το σημαντικό είναι ότι δεν είναι απαραίτητο να κατασκευαστούν νέα γήπεδα, αφού η χώρα διαθέτει ήδη σημαντικές υποδομές.

«Χαίρομαι που είμαστε όλοι εδώ για να ξεκινήσουμε με ενθουσιασμό, με την πεποίθηση ότι όλα πάνε καλά και ότι θα πετύχουμε επίσης καλά αποτελέσματα», τόνισε ο Όλαφ Σουλτς.

Ο καγκελάριος, ο οποίος κρατούσε ψηλά μια φανέλα με το σύνθημα «ένα εντός έδρας παιχνίδι για την Ευρώπη», συνοδευόταν μεταξύ άλλων, από την υπουργό Εσωτερικών Νάνσι Φέιζερ, τον πρόεδρο της γερμανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας (DFB) Μπερντ Νόιεντορφ και τον διευθυντή της διοργάνωσης και παλαίμαχο διεθνή άσο Φιλίπ Λαμ, στον κήπο της καγκελαρίας και με τον τρόπαιο μπροστά τους.

Η Γερμανία έχει μια πληθώρα γηπέδων που φιλοξενούν τακτικά διεθνείς διοργανώσεις, από την «Allianz Arena» της Μπάγερν μέχρι το «Signal Iduna Park» της Μπορούσια Ντόρτμουντ, δύο γήπεδα που θα μετονομαστούν για το τουρνουά.

Η «Allianz Arena», η οποία θα μετονομαστεί σε «Munich Football Arena» κατά τη διάρκεια του τουρνουά, θα φιλοξενήσει αγώνες για δεύτερο συνεχόμενο Euro, διότι ήταν το μοναδικό γερμανικό γήπεδο κατά τη διάρκεια του Euro 2020 (διεξήχθη το 2021 λόγω της πανδημίας). Αγώνες θα φιλοξενηθούν επίσης σε Κολωνία, Στουτγάρδη, Φρανκφούρτη, Ντίσελντορφ, Αμβούργο, Γκελζενκίρχεν, Λειψία και Βερολίνο.

Ο Σουλτς είπε επίσης: «Αυτό θα είναι ένα πολύ ιδιαίτερο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών, γιατί μπορούμε να αναπτύξουμε δομές που είναι ήδη εκεί. Αυτό είναι κάτι το ιδιαίτερο, το γεγονός δηλαδή ότι δεν χρειάζεται να χτιστούν τα πάντα. Τα γήπεδα είναι εκεί, τα μέσα μαζικής μεταφοράς μπορούν να αντέξουν τους μεγάλους αριθμούς».

Ο Νόιεντορφ τόνισε: «Είναι σημαντικό για το παιχνίδι στη Γερμανία συνολικά. Έχουμε την τάση να επικεντρωνόμαστε συχνά στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, αλλά αυτό το τουρνουά πρέπει να είναι ευρύ και ειδικά για τους 25.000 συλλόγους που έχουμε στη Γερμανία. Αυτός ο ενθουσιασμός πρέπει να μεταδοθεί στους ερασιτέχνες».

Αυτό θα είναι το πρώτο μεγάλο τουρνουά ποδοσφαίρου στη χώρα από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006, το οποίο πυροδότησε ένα κύμα ενθουσιασμού σε όλη τη χώρα. Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι βρέθηκαν τότε σε ζώνες - φιλάθλων σε όλη τη χώρα για να παρακολουθήσουν τους αγώνες.

Η Δυτική Γερμανία, παράλληλα, είχε φιλοξενήσει το Euro το 1988. Ο τελικός του τουρνουά είναι στις 14 Ιουλίου στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου.