Η UEFA ενημέρωσε πως θα τιμωρούνται οι παίκτες που διαμαρτύρονται στους διαιτητές στο Euro

Κριστιάνο Ρονάλντο

i

©Photo by Sebastian Frej/MB Media/Getty Images/Ideal Images

Η UEFA ενημέρωσε πως θα τιμωρούνται οι παίκτες που διαμαρτύρονται στους διαιτητές στο Euro

Κώστας Τόπας 12:50 - 09.04.2024

Η UEFA ενημέρωσε τις ομάδες πως οι διαμαρτυρίες παικτών προς τους διαιτητές την ώρα ενός αγώνα στο Euro, θα τιμωρούνται.

Το Euro απέχει μόλις 66 ημέρες από την έναρξη στη Γερμανία και η UEFA προσαρμόζει τις λεπτομέρειες που απομένουν να επιλυθούν. Η ανώτατη διοργάνωση του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου κάλεσε τους εκλέκτορες των 24 προκριθέντων ομάδων για μια συνάντηση εργασίας στο Ντίσελντορφ, όπου συζητήθηκαν διάφορα θέματα.

Ένα από τα πιο αξιοσημείωτα είναι η συμπεριφορά των ποδοσφαιριστών. Η UEFA θέλει να προστατεύσει τους διαιτητές και προειδοποίησε ότι μόνο ο αρχηγός μπορεί να απευθυνθεί στον διαιτητή. Εάν κάποιος άλλος παίκτης διαμαρτυρηθεί, θα λάβει αυτόματα κίτρινη κάρτα. Επιπλέον, συζητήθηκε η λίστα που θα απαρτίζεται από τους ποδοσφαιριστές μιας ομάδας.

Συναγερμός ενόψει Euro: Η πιο επικίνδυνη γειτονιά της Γερμανίας και ένα νέο ναρκωτικό «απειλούν» τους Άγγλους οπαδούς
EURO

10:23 - 09.04.2024

Συναγερμός ενόψει Euro: Η πιο επικίνδυνη γειτονιά της Γερμανίας και ένα νέο ναρκωτικό «απειλούν» τους Άγγλους οπαδούς

Οι οπαδοί της Αγγλίας θα μείνουν στη Φρανκφούρτη κατά τη διάρκεια του Euro και συγκεκριμένα στο Μπανχοφσβίρτελ, την «πιο επικίνδυνη φτωχή γειτονιά της Γερμανίας, με 5.000 τοξικομανείς και 300 διακινητές ναρκωτικών στους δρόμους της».

Στο προηγούμενο Euro, λόγω της πανδημίας, επετράπη να εγγραφούν 26 ποδοσφαιριστές, αν και τρεις από αυτούς έπρεπε να αποκλειστούν στη συνέχεια από την αποστολή και να παρακολουθήσουν τον αγώνα από την κερκίδα.

Η πλειοψηφία των προπονητών επέλεξε την αποστολή των 26 παικτών. Η UEFA πάντως σημείωσε τις απόψεις των ομάδων και τις επόμενες ημέρες θα κοινοποιήσει την απόφασή της για αυτό το θέμα. Ο Ολλανδός προπονητής Ρόναλντ Κούμαν υποστήριξε τον περασμένο μήνα την επιστροφή σε ομάδες 26 παικτών επειδή «πρέπει να αντιμετωπίσεις περισσότερους τραυματισμούς αυτές τις μέρες», αλλά ο προπονητής της Γερμανίας, Τζούλιαν Νάγκελσμαν διαφώνησε λέγοντας, ότι προτιμάει να έχει στη διάθεσή του 23 ποδοσφαιριστές, επειδή ανησυχεί για την ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια, εάν πάρα πολλοί παίκτες δεν έχουν χρόνο παιχνιδιού.

Ο Ρομπέρτο Ροσέρι, διευθύνων σύμβουλος διαιτησίας της UEFA, μίλησε στη συγκέντρωση που έγινε με τους εκπροσώπους των ομάδων και τους κάλεσε να διασφαλίσουν ότι οι παίκτες τους θα σέβονται τους διαιτητές.

«Η απαράδεκτη συμπεριφορά των παικτών είναι πρόβλημα για τους διαιτητές. Οι παίκτες σας ακολουθούν και, αν είστε ήρεμοι, οι παίκτες σας είναι πιο ήρεμοι», είπε σύμφωνα με ανακοίνωση της UEFA την Τρίτη (09/04).

«Θέλουμε να αποφύγουμε τις περιττές κάρτες και να προστατεύσουμε την εικόνα του παιχνιδιού, επομένως θα είμαστε κάθετοι. Πρόκειται για την προστασία της εικόνας του παιχνιδιού και για μια θετική κληρονομιά για τις μελλοντικές γενιές. Πρέπει να κάνουμε κάτι και σε χρειαζόμαστε γιατί είσαι πολύ σημαντικός για εμάς».

Ο Ροσέτι είναι ένας έμπειρος Ιταλός διαιτητής που επέβλεψε τον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το 2008, όταν η Ισπανία κέρδισε τη Γερμανία με 1-0.