Συναγερμός ενόψει Euro: Η πιο επικίνδυνη γειτονιά της Γερμανίας και ένα νέο ναρκωτικό «απειλούν» τους Άγγλους οπαδούς

Συναγερμός ενόψει Euro: Η πιο επικίνδυνη γειτονιά της Γερμανίας και ένα νέο ναρκωτικό «απειλούν» τους Άγγλους οπαδούς

Κώστας Τόπας 10:23 - 09.04.2024

Οι οπαδοί της Αγγλίας θα μείνουν στη Φρανκφούρτη κατά τη διάρκεια του Euro και συγκεκριμένα στο Μπανχοφσβίρτελ, την «πιο επικίνδυνη φτωχή γειτονιά της Γερμανίας, με 5.000 τοξικομανείς και 300 διακινητές ναρκωτικών στους δρόμους της».

Στην Αγγλία υπάρχει ανησυχία ότι η UEFA έχει κλείσει ξενοδοχεία στην περιοχή του σιδηροδρομικού σταθμού της Φρανκφούρτης ως βάση για χιλιάδες οπαδούς της Αγγλίας ενόψει του Euro το προσεχές καλοκαίρι.

Η εφημερίδα «Sun» αναφέρει ότι η συνοικία Μπανχοφσβίρτελ, η περιοχή όπου θα μείνουν οι Άγγλοι οπαδοί, «είναι η πιο επικίνδυνη φτωχή γειτονιά στη Γερμανία, με τους δρόμους της γεμάτους με 5.000 ναρκομανείς και 300 διακινητές ναρκωτικών».

Τον τελευταίο καιρό η μεθαμφεταμίνη και ένα νέο επικίνδυνο μείγμα κοκαΐνης κρακ έχουν αντικαταστήσει την ηρωίνη και την κοκαΐνη σε μια περιοχή γνωστή ως «ανοιχτή πληγή της Φρανκφούρτης».

«Το νέο μείγμα κάνει τους καταναλωτές να χάνουν τον έλεγχο και να γίνονται πιο επιθετικοί από ποτέ», προειδοποιεί ο Γκούντερ Τάουμπερ, πρώην επικεφαλής της δημοτικής αστυνομίας. Ο Πίτερ Πόστλεμπ, πρώην σύμβουλος του δημάρχου της Φρανκφούρτης, εξήγησε ότι η παρουσία διακινητών ναρκωτικών είναι αδιάκριτη και ότι οι επιθέσεις σημειώνονται ακόμη και στο φως της ημέρας.

«Η αστυνομία γνωρίζει πολύ καλά το πρόβλημα. Τον τελευταίο καιρό πραγματοποιεί επιδρομές, μεγάλες επιδρομές και έχει αποκλείσει ολόκληρο το Μπανχοφσβίρτελ», δήλωσε ο Πίτερ Πόστλεμπ.

«Φαίνεται περίεργη η απόφαση της UEFA να συστήνει στους οπαδούς να παραμείνουν σε μια τόσο επικίνδυνη περιοχή. Αναρωτιέμαι αν οι αξιωματούχοι της UEFA έχουν έδρα στο Bahnhofsviertel! Ελπίζω απλώς ότι οι χιλιάδες ταξιδιώτες Άγγλοι οπαδοί στη Γερμανία να είναι ασφαλείς», κατήγγειλε ένας Άγγλος οπαδός ο οποίος σχεδιάζει να ταξιδέψει στη Φρανκφούρτη για να βρεθεί στο πλευρό των «τριών λιονταριών» στο Euro.

Ενας 39χρονος οπαδός της Νιούκαστλ και μέλος του «England Supporters Travel Club», δήλωσε: «Η UEFA πρέπει να διορθώσει αμέσως τις οδηγίες της. Ως κάποιος που ταξιδεύει στο Euro με τον μικρό μου γιο, είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι η UEFA προσφέρει καθοδήγηση χωρίς να κάνει πλήρως την έρευνά της πρώτα. Η αφέλειά τους σε αυτή την κατάσταση θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο ανυποψίαστους οπαδούς και οικογένειες.

Το πρώτο που συνειδητοποιούν ότι μπορεί να υπάρχουν προβλήματα μπορεί να είναι όταν φτάσουν. Μέχρι αυτή τη στιγμή, θα είναι σχεδόν σίγουρα πολύ αργά για να κάνετε κράτηση κάπου αλλού που είτε είναι διαθέσιμο είτε δεν έχει εκβιαστική τιμή. Οι πολιτικοί έχουν περιγράψει την περιοχή ως «την ανοιχτή πληγή της Φρανκφούρτης».

Η UEFA από την πλευρά της αναφέρει: «Οι επιλογές διαμονής που αναφέρονται στον οδηγό της εκδήλωσης ευθυγραμμίζονται με τις πόλεις που φιλοξενούν και αντικατοπτρίζουν τις προσφορές που παρέχονται σε όλες τις μεγάλες πλατφόρμες κρατήσεων καταλυμάτων. Για οποιεσδήποτε ενημερώσεις και περαιτέρω πληροφορίες, παραπέμπουμε επίσης τους θαυμαστές που σκοπεύουν να ταξιδέψουν στη Γερμανία στις αντίστοιχες τουριστικές σελίδες των αντίστοιχων πόλεων ή περιοχών».