Πήρε το ντέρμπι της δεύτερης θέσης η Ιταλία με εξαιρετικό Φρατέζι - Με το «ενάμιση πόδι» εκτός η Σουηδία
i

©Photo by Stefano Guidi/Getty Images

Πήρε το ντέρμπι της δεύτερης θέσης η Ιταλία με εξαιρετικό Φρατέζι - Με το «ενάμιση πόδι» εκτός η Σουηδία

Άγγελος Φραγκισκάτος 23:44 - 12.09.2023 / Ανανεώθηκε: 00:03 - 13.09.2023

Με πρωταγωνιστή τον Φρατέζι η Ιταλία πανηγύρισε μία σπουδαία νίκη επί της Ουκρανίας, με αποτέλεσμα να έχει τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης. Την ίδια ώρα η Αυστρία πήρε σημαντικό «διπλό» κόντρα στη Σουηδία.

Με πρωταγωνιστή τον Νταβίντε Φρατέζι, η Ιταλία πήρε μία πολύ σημαντική νίκη εντός έδρας κόντρα στην Ουκρανία (2-1), με την ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι να έχει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στους ομίλους του Euro 2024. 

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυναμικά στην αναμέτρηση, με αποτέλεσμα να προηγηθούν από το 12ο λεπτό, χάρτη στο γκολ του Νταβίντε Φρατέσι. Μετά από την υπέροχη συνεργασία μεταξύ του Ιταλού εξτρέμ και του Ματία Ζακιάνι, έδωσε στον πρώτο και εκείνος από το όριο της περιοχής έκανε το 1-0. Ο ίδιος στο 29ο λεπτό διπλασίασε τα τέρματα της «σκουάτρα τζούρα».  

Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν καθ' όλη τη διάρκεια του πρώτους μέρους και βρήκαν το γκολ που θα τους έβαζε ξανά στο παιχνίδι. Στο 41ο λεπτό ο Αντρέι Γιαρμολένκο ήταν στο σωστό σημείο την σωστή στιγμή για να πάρει το ριμπάουντ μέσα στην περιοχή και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Ντοναρούμα για να διαμορφώσει το τελικό 2-1. 

Σε παιχνίδι που διεξήχθη την ίδια ώρα, η Σουηδία ηττήθηκε εντός έδρας κόντρα στην Αυστρία με 3-1 και βρίσκεται με το ενάμιση πόδι εκτός του Euro 2024. 

Οι φιλοξενούμενοι πήραν το προβάδισμα στο 53ο λεπτό με τον Μίκαελ Γκρέκοριτς. Ο Στέφαν Πος έστειλε τη μπάλα βαθιά μέσα στην περιοχή, βρήκε τον Γκρέγκοριτς και εκείνος με κοντινή κεφαλιά έκανε το 1-0. Τρία λεπτά αργότερα η Αυστρία διπλασίασε τα τέρματά της με τον Μάρκο Αρναούτοβιτς, ενώ ο ίδιος στο 69ο λεπτό με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι σημείωσε το 3-0.  

Το μόνο που κατάφερε η Σουηδία ήταν να μειώσει το σκορ στις καθυστερήσεις με τον Έρικ Χολμ. Ο Ντέγιαν Κουλουσέφσκι έστρωσε στον Χολμ και εκείνος με σουτ από το όριο της περιοχής διαμόρφωσε το τελικό 3-1.  

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της βραδιάς: 

Βέλγιο - Εσθονία 5-0 

Ελβετία - Ανδόρα 3-0 

Ισπανία - Κύπρος 6-0 

Ισραήλ - Λευκορωσία 1-0

Ιταλία - Ουκρανία 2-1

Μάλτα - Βόρεια Μακεδονία 0-2

Νορβηγία - Γεωργία 2-1

Σουηδία - Αυστρία 1-3