Σπουδαία κίνηση με πολιτικές προεκτάσεις – Θέλουν να συνδιοργανώσουν Euro Σερβία και Αλβανία!

Σπουδαία κίνηση με πολιτικές προεκτάσεις – Θέλουν να συνδιοργανώσουν Euro Σερβία και Αλβανία!

Γιώργος Σακελλαρίου 17:11 - 09.05.2024 / Ανανεώθηκε: 11:24 - 20.05.2024

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αλβανίας κατέθεσε αίτημα να συνδιοργανώσει με τη Σερβία το Euro U21 το 2027.

Η Σερβία και η Αλβανία δεν έχουν και τις καλύτερες σχέσεις.

Το Κοσσυφοπέδιο είναι ένας από τους κύριους λόγους διαμάχης ανάμεσα στα δύο κράτη, ωστόσο, ο αθλητισμός ενώνει. Στην προκειμένη περίπτωση το ποδόσφαιρο.

Όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ σε Αλβανία και Σερβία, οι δύο χώρες έχουν στόχο να συνδιοργανώσουν το U21 το 2027. Αναλυτικά στα ρεπορτάζ αναφέρεται:

«Απροσδόκητο, αλλά θα μπορούσε να είναι θεραπευτικό για την περιοχή.

Η περιοχή στο Κοσσυφοπέδιο και στα Μετόχια είναι σημείο διαμάχης μεταξύ δύο εθνών, αλλά θα μπορούσε το ποδόσφαιρο να εξυπηρετήσει τον σκοπό της συμφιλίωσης Σέρβων και Αλβανών;

Διότι, σύμφωνα με την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Αλβανίας, οι δύο χώρες θα υποβάλουν από κοινού αίτηση για τη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U21 το 2027.

Οι Αλβανοί φιλοξένησαν ήδη τον τελικό του Europa Conference League το 2022, στη συνέχεια θα έχουν τη δυνατότητα να διοργανώσουν τον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Χάντμπολ, το 2025, αλλά σε επίπεδο ποδοσφαίρου U21 δεν μπορούν να το κάνουν μόνοι τους, γιατί χρειάζονται οκτώ γήπεδα. Γι’ αυτό θα προσπαθήσουν ν’ αναλάβουν τη διοργάνωση σε συνεργασία με την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Σερβίας.

Η ομοσπονδία της Αλβανίας σ’ επίσημη ανακοίνωσή της ανέφερε ότι έχει ήδη καταθέσει επίσημη υποψηφιότητα στην UEFA.

Η Σερβική Ομοσπονδία δεν έχει ανακοινώσει ακόμη κάτι επίσημα, αλλά ο πρόεδρος της χώρας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, μίλησε για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τους Αλβανούς κατά την πρόσφατη τοποθέτηση των θεμελίων του Εθνικού Σταδίου στο Σούρτσιν.

«Θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε τις υποδομές και σχεδιάζουμε στο μέλλον να υποβάλουμε αίτηση για εμάς και την Ουγγαρία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Όπως και με την Αλβανία, μπορούμε να υποβάλουμε αίτηση για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 21 ετών», είπε τότε ο Βούτσιτς, σημειώνοντας ότι η έναρξη του τουρνουά θα μπορούσε να γίνει στα Τίρανα και ο τελικός στο Εθνικό Στάδιο στο Βελιγράδι.

Ποιος είναι ο Σίνα του Ολυμπιακού που επιλέγει την εθνική Αλβανίας από την εθνική Ελλάδος
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

12:14 - 05.05.2024

Ποιος είναι ο Σίνα του Ολυμπιακού που επιλέγει την εθνική Αλβανίας από την εθνική Ελλάδος

Ο Άντζελο Σίνα, εκ των πρωταγωνιστών του Ολυμπιακού στην κατάκτηση του Youth League, επέλεξε να εκπροσωπήσει την εθνική Αλβανίας. Ποιος είναι ο 20χρονος πορτιέρε που έγραψε ιστορία με τους «ερυθρόλευκους στην Ευρώπη.

Μένει βέβαια να δούμε ποια θα είναι η αντίδραση των πολιτών των δύο χωρών. Τόσο στη Σερβία όσο και στην Αλβανία και ίσως κυρίως στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια. Διότι εκεί έχουν ήδη αρχίσει να επικρίνουν τον πρόεδρο της Αλβανικής Ομοσπονδίας Αρμάντ Ντούκα για την προθυμία του να συνεργαστεί με τους συναδέλφους του από το Βελιγράδι.

Ωστόσο, εάν υπάρχει πολιτική βούληση, αυτού του είδους η συνεργασία θα μπορούσε πολύ εύκολα να γίνει δεκτή με χειροκροτήματα από τη Νιόν κι ολόκληρη την Ευρώπη».